PORUKA ŠKOLSKIM SINDIKATIMA / Marić: 'Daljnji štrajk nema smisla jer se plaće povećavaju i povećavat će se'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada je školskim sindikatima dala dobru ponudu, tvrdi Marić

6.11.2019.
10:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da su poruke nakon jučerašnjih pregovora Vlade i školskih sindikata dobre, te je izrazio uvjerenje da i sindikati uviđaju kako daljnji štrajk više nema smisla jer se plaće povećavaju.

"Plaće se povećavaju i one će se povećavati, na sastancima smo utvrdili da niti to zaostajanje za sustavom socijalne skrbi i drugim sustavima nije u potpunosti utemeljeno. Mislim da sada sve skupa treba privesti kraju", kazao je Marić uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li Vlada sindikatima, kojima je danas 19. dan u štrajku, na jučerašnjim pregovorima popustila, Marić je odgovorio kako  "ne zna o čemu govori".  Ponovio je da je Vlada školskim sindikatima dala dobru ponudu, za povećanje osnovice svima za 6 posto, po modelu 2+2+2.

"Puno smo puta komunicirali što je realno, što je moguće i izvedivo", dodao je ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako ponuda Vlade sindikatima otvara prostor za kvalitetnu analizu i redizajn sustava koeficijenata i dodataka koji utječu na plaću.

Ministar Marić novinare je izvijestio da se upravo sastao sa sindikalnim predstavnicima državnih službenika i namještenika, s kojima Vlada pregovora o osnovici u okviru dodatka Kolektivnom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o dinamici povećanja osnovica za 2+2+2 posto sljedeće godine. Na taj prijedlog gledaju pozitivno, a dali su i primjedbu da se dinamika povećanja osnovice ubrza", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo