SUKOB INTERESA? / Marić oporbu nije uvjerio: 'Neka objasni zašto je Jolly baš njemu dao karte za SP'

'Nisam dobio kartu, a račun nemam jer prošlo je neko vrijeme. Sigurno imam izvatke iz banke'

21.3.2019.
19:00
VOYO logo

Od dvije sponzorske karte za polufinale svjetskog nogometnog prvenstva, Joško Stojanović iskoristio je jednu. A je li drugu dao ministru financija Zdravku Mariću, kojeg je u navijačkom zanosu nosio na ramenima? On to demantira, ali račune nema.

"Nisam dobio kartu", kazao je za RTL Danas ministar Marić pa se osvrnuo na to što nema račun:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, prošlo je neko vrijeme, što se tiče računa. Sigurno imam izvatke iz banke s obzirom da sam neke od tih troškova pokrivao izravno agenciji, a u kasnijim fazama nešto sam i gotovinom plaćao."

A za vrijeme nogometnog ludila, Marić kaže, nije imao jasan plan kako do ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mmm... imam prijatelje koji su već dugo vremena gore... nešto ćemo probati organizirati", rekao je 5. srpnja Marić.

Karte za polufinalnu utakmicu koštale su, ovisno o sektoru, od 300 američkih dolara na više, što je znatno više od 500 kuna, koliko maksimalno mogu iznositi darovi dužnosnicima. To bi trebalo pobuditi zanimanje povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, smatra bivša čelnica tog tijela. Nova afera ove Vlade je ne iznenađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nisu slučajevi u kojima se preispituju njihovi sukobi interesa i neprimjerena povezanost s određenim osobama, koji očito imaju utjecaja na proces donošenja odluka od strane tijela javne vlasti", komentirala je Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

A Marićeva objašnjenja nisu uvjerila ni saborsku oporbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka pokažu koliko te karte vrijede i neka objasne zašto ih je baš dao gospodin Jolly gospodinu Zdravku Mariću", riječi su SDP-ova saborskog zastupnika GordanaMarasa.

Svjetsko prvenstvo su s tribina pratili, kažu o svom trošku, i Zdravkov prezimenjak Goran, Oleg Butković, Tomislav Tolušić, predsjednica, premijer i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, upravo je Jandroković, za vrijeme boravka u Dalmaciji, odsjeo u Jollyjevom hotelu.

"Bio sam prije dva ili tri tjedna kada sam bio na HDZ-ovom skupu u Šibeniku, tamo sam prespavao i sve platio", naglasio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za izgradnju tog istog hotela svestrani poduzetnik dobio je kredit od Hrvatske banke za obnovu i razvoj baš u vrijeme kada je njegov prijatelj Marić bio član nadzornog odbora HBOR-a.

U tom kreditu, kaže ministar, nema ništa sporno. Kao ni u natječaju za nabavku novih autobusa iz EU fondova splitskog prijevoznika Promet na kojem je Stojanovićeva tvrtka pobjedila sa svega 25 tisuća kuna boljom ponudom. Hoće li novi napad na ministra biti razlog za prijevremeni odlazak?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome ćemo još razgovarati. Ima vremena", kaže ministar Marić.

I tako ni ovaj put nije demantirao da bi mu jedan od idućih ulazaka u zgradu Vlade kao ministru mogao biti i posljednji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo