jasno i glasno / Marijana Petir: 'Ni jedna država koja 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore sa Svetom Stolicom'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Petir je upitala sjećamo li se tko je prvi priznao samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku

14.10.2017.
21:00
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Europarlamentarka Marijana Petir u subotu je u Karlovcu rekla kako ni jedna država koji 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti drugačije mišljenje komentirajući tako prosvjedni skup u Zagrebu u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku, Udruge "Protagora" i Udruge LiberOs i njihovu poruku da je raskid ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske potreban jer krši ustavno načelo odvojenosti Crkve i države.

"Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje", rekla je Petir, ali i dodala kako ne vjeruje da će taj prosvjed polučiti bilo kakve rezultate jer se, kaže, treba podsjetiti da u europskoj civilizaciji i kulturi baštinimo kršćanske korijene te da se 90 posto građana Hrvatske izjasnilo katolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valjda se računa i mišljenje većine. Niti jedna država koji 'drži do sebe' ne dovodi u pitanje ugovore koje ima potpisane sa Svetom Stolicom, iako svatko ima pravo izraziti i drugačije mišljenje. Smatram da su ugovori s Vatikanom na dobroj osnovi, da ih ne treba dirati ili mijenjati, ocijenila je Petir te upitala sjećamo li se tko je prvi priznao samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo