crna lista? / VIDEO Markić uzela mobitel i fotografirala 'nepodobnu' novinarku čije joj se pitanje nije svidjelo

Image
Foto: RTL

'Zgodni ste mi', odgovorila je Markić na pitanje zašto ju snima

5.7.2022.
15:19
RTL
VOYO logo

Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, danas je s roditeljima odgojiteljima čekala odluku Visokog upravnog suda o sudbini te mjere, nakon čega je sudjelovala u konferenciji za novinare.

Jedno joj se novinarsko pitanje posebno nije svidjelo zbog čega je odlučila izvaditi mobitel i fotografirati novinarku Al Jazzere, Marinu Barukčić Stričević, koja je tražila da joj komentiraju detalje presude i mogućnost da gradska vlast ipak pronađe neke kompenzacijeske mjere za roditelje odgojitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek bi očekivao da će se gradonačelnik ispričati. Zar ne bi to očekivali? Da će reći da nije znao da je to što radi protuzakonito. Idući korak je priča o tome da će on nastaviti dalje. Pa nek nastavi!", upala je Markić nakon odgovora koji je ponudila predsjednica udruge HURO.

Nakon što je Barukčić Stričević ponovila kako ju zanima komentar na izjavu sutkinje koja je rekla da ni sud ne može nuditi jamstva na iznose novčanih davanja, Markić ju je prekinula i pitala iz kojeg je medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljeni su joj novinari rekli da to uopće nije važno, na što je inzistirala: "Ne, ne, samo me zanima, mene."

"Čestitam vam, čestitam. Sud je ukinuo ovu odluku, rekao je da je ona protupravna, protuustavna i da je ona štetna. A sada, vi ćete imati priliku zajedno s gradonačelnikom boriti se protiv odluke Upravnog suda i mi ćemo isto imati priliku. Pa ćemo zajedno se boriti", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je novinarku spriječila u postavljanju novog pitanja te konstatirala kako su roditelji odgojitelji pobijedili te da će nastaviti primati sredstva.

"Žao nam je što se i vi s nama ne radujete", rekla je na kraju i otišla s govornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je uzela svoj mobitel i krenula fotografirati Barukčić Stričević.

" To vi mene fotografirate?" pitala je novinarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zgodni ste mi", odgovara Markić uz smijeh, na što je još dodala: "Kvalitetni novinari."

A o svemu se na svom Facebooku oglasila i Barukčić Stričević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako vam Željka Markić arhivira nepodobne novinare. Fotografira novinara i dobro se raspita s kojeg je medija. Kaže mi da fotka nije za "crnu listu", ona "samo bilježi kvalitetne novinare". Neka metode budu jasne i transparentne da nas jednog dana naše fotografije negdje ne iznenade. (For the record: jedva da sam joj postavila jedno pitanje. Citirala sam joj sutkinju, ali citat nije baš odgovarao njenom narativu)", napisala je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo