izbori za gradonačelnika / Markovina pozvao sve birače s ljevice da bojkotiraju drugi izborni krug u Splitu

Image
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

'Jedan je, i kao tajkun i kao političar, strukturalni proizvod HDZ-a i predstavlja lokalni problem, dok je drugi reprezentant najveće pošasti koja je zadesila društvo, državu i grad Split, pri čemu mislimo na HDZ naravno'

30.5.2017.
21:00
Miranda Čikotić/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina, koji je bio kandidat za splitskog gradonačelnika u prvom izbornom krugu, pozvao je birače i simpatizere te stranke i sve ljude s ljevice da bojkotiraju drugi izborni krug za gradonačelnika u koji su se plasirali Andro Krstulović Opara (HDZ) i Željko Kerum (Hrvatska građanska stranka).

"Pozivamo sve naše birače i simpatizere, kao i sve ljude s ljevice da u nedjelju ostanu doma, sruše izlaznost ispod 40 posto i time pošalju snažnu poruku o tome što misle o ovakvom tipu izbora," navodi se u priopćenju kojeg je potpisao Markovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovoj ocjeni, tragedija u kojoj se nalazi ljevica je da u izboru između Keruma i Krstulovića Opare "ne postoji manje loše rješenje."

"Jedan je, i kao tajkun i kao političar, strukturalni proizvod HDZ-a i predstavlja lokalni problem, dok je drugi reprezentant najveće pošasti koja je zadesila društvo, državu i grad Split, pri čemu mislimo na HDZ naravno. Drugim riječima, ta stranka u ovom finalu ima dva svoja kandidata i nema nikakvog racionalnog načina da se itko tko razmišlja lijevo opredijeli i za jednog od njih," istaknuo je Markovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako su "tragične tvrdnje o Kerumu kao vođi splitske ljevice," jer je taj čovjek mnoge splitske i dalmatinske radnike te male i srednje poduzetnike zavio u crno, što je činjenica koju svi, uključivši ljude iz lokalnog SDP-a znaju. Kerum je, kako dodaje Markovina, "pretvorio je prekrasan modernistički i mediteranski Perkovićev Hotel Marjan u neuglednu staklenu kocku, od koje se ne možeš sakrit i koja s arhitektonskom baštinom Splita nema nikakve veze."

"Još su tragičnije tvrdnje o tome kako je Opara pristojan kandidat, utemeljene valjda u njegovom fetivom porijeklu i pristojnom izričaju. Radi se o čovjeku koji je od prvog dana u HDZ-u i koji je sve to vrijeme podržavao kompletnu politiku te stranke, njegujući nacionalizam kao neupitnu vrijednost, i podržavajući sve prijašnje izmjene GUP-a, koje su dovele do današnjeg kaosa po tom pitanju," tvrdi Markovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, Krstulović Opara se nije izjasnio niti o jednom konkretnom pitanju u ovoj kampanji, poput onoga podržava li novu izgradnju na Trsteniku i devastaciju tog kvarta, ali je našao vremena da se natječe s Kerumom oko pitanja tko bi odlučnije cenzurirao nepoćudne predstave na Marulićevim danima (predstava Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje").

"Njegova ključna teza o poželjnoj vertikali vlasti, ujedno predstavlja najopasniju stvar po Split, jer to zapravo znači da je HDZ spreman provest sve što naumi," naveo je Markovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Markovina je između devet kandidata za splitskog gradonačelnika u prvom izbornom krugu osvojio šesto mjesto s potporom od 3,47 posto glasača.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo