bivši ministar branitelja / Matić o uputi: 'To je jedan od šatoraških zahtjeva, ni partizani se nisu usudili tako funkcionirati'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predrag Matić smatra kako kod tih viših, rukovodećih funkcija ne može ključan biti braniteljski status

24.5.2018.
12:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Uputu o prednosti zapošljavanja nezaposlenih branitelja na mjestu ravnatelja u školama i učeničkim domovima komentirao je bivši ministar branitelja, SDP-ov Predrag Matić koji je kazao kako se radi o jednom od šatoraških zahtjeva.

"I prije je bila ta zakonska odredba po kojoj branitelji pod jednakim uvjetima imaju prednost prilikom zapošljavanja, osim kod nekih rukovodećih funkcija. Jednostavno rečeno, oduvijek su imali branitelji prednost. Ali ne može biti ravnatelj INA-e zato što je branitelj. To je uvedeno u ovom novom Zakonu o braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je jedan od šatoraških zahtjeva koji su napravljeni i država sada ima problema. Osvrnuo bih se i na ministricu koja je dala svoj blagoslov na Zakon, a sada se čudi", kazao je Matić te dodao da su ravnatelji škola s pravom zabrinuti.

"Imamo 20-ak tisuća nezaposlenih branitelja i oni bi po ovom sistemu mogli preuzeti sve funkcije. Pozivam ih 150 neka dođu u Sabor, trebali bi i tu imati prednost. Ne može kod tih viših, rukovodećih funkcija ključan biti braniteljski status.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni partizani se od '45. do '90. nisu usudili na taj način funkcionirati, a mi itekako prepisujemo Zakone od njih, a u mnogim stvarima smo ih i nadmašili. Ovo je potez koji ide na sramotu hrvatskim braniteljima", poručio je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo