povukao zahtjev / Matić odustao od amandmana za povećanje sredstava braniteljima: 'Ne želim da vlada opet manipulira braniteljima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Povlačim amandman, jer ne želim dovesti Vladu u poziciju da opet manipulira braniteljima', rekao je Matić

15.12.2016.
11:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov zastupnik Predrag Matić u četvrtak je u saborskom glasovanju o amandmanima na predloženi državni proračun za iduću godinu odustao od svog amandmana da se sredstva za Ministarstvo branitelja povećaju za pet milijardi kuna, a da se za isti iznos smanji budžet Ministarstva za demografiju, obitelj i mlade koji bi slijedom toga 'pao' na samo 94,7 milijuna kuna.

Povlačim amandman, jer ne želim dovesti Vladu u poziciju da opet manipulira braniteljima, rekao je Matić čiji je amandman financijski bio jedan od najtežih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniteljima ste nakon 555 dana prosvjeda u Savskoj 66 obećali promjenu naziva Ministarstva i sveobuhvatan zakon o pravima hrvatskih branitelja, naziv ste promijenili, a za sve što predviđate novim zakonom ovih pet milijardi kuna bit će premalo, ustvrdio je zastupnik, inače bivši ministra branitelja.

Tvrdeći da novi zakon, uz ostalo, predviđa i otvaranje novih rokova za priznavanje braniteljskog statusa, Matić je ocijenio kako bi uskoro mogli očekivati "situaciju kao na aerodromu" da netko iz Vlade milijuntom branitelju uruči cvijeće i bombonijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni kod Vlade, ni u Saboru nije prošao zahtjev Franka Vidovića da se izdvoji milijun i pol kuna za uređenje spomen-sobe hrvatskih branitelja u Šibeniku.

Šibenik i njegovi branitelji to su itekako zaslužili, Vlada je trebala imati sluha za to, rekao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike