noćna mora koja traje / Maturalac iz horora dogodio se i drugim školama: 'Dvije učenice završile su u bolnici'

Image
Foto: Ilustracija / Davor Puklavec/PIXSELL

Učenici i nastavnici zaprešićke srednje škole su, u organizaciji iste agencije, doživjeli jednako neugodno iskustvo u istome hotelu

15.9.2018.
13:42
Ilustracija / Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što smo jučer prenijeli vijest o užasavajućem iskustvu učenika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a čiji roditelji su uputili prigovor agenciji Alga Travel zbog loše organiziranog maturalca u Grčkoj, javile su se nove žrtve, javlja Jutarnji.

Naime, učenici i nastavnici zaprešićke Srednje škole "Ban Josip Jelačić" su, u organizaciji iste agencije, doživjeli jednako neugodno iskustvo u istome hotelu. Njih 83 bili su na maturalnom putovanju tjedan dana prije zagrebačkih učenika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su kako su boravili u hotelu punom prašine, žohara, oronulog namještaja te da je sve skupa bilo upitne kvalitete i sigurnosti. Nastavnici iz Zaprešića opisali su za Jutarnji kako su njihove dvije učenice završile u bolnici u Grčkoj zbog trovanja hranom, no ne tvrde da je riječ o hrani iz hotela.

Jedna je učenica nakon boravka u Acharnis Kavallari hotelu dobila, kako opisuju, stravičan osip po nogama. Zbog slabog zdravstvenog stanja njezini su roditelji bili spremni platiti joj avion kako bi se što prije vratila u Zagreb, a nastavnici su zatražili od agencije da podmiri troškove njezina odraslog pratitelja. Agencija je, tvrde, odbila to učiniti. Nastavnici dodaju da su putem stajali u bolnicama u Bitoli i Ohridu kako bi djevojka s osipom mogla dobiti terapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Agencije tvrde da nisu dobili nijedan prigovor s putovanja, a da bolnice u Ateni i Bitoli nisu "ništa dijagnosticirali djevojci s osipom". Inače, zaprešićki su roditelji maturalac platiti 3.290 kuna po osobi, a zagrebački 3.650 kuna. 

Kako piše Jutarnji, iz agencije negiraju da su prekršili ugovorne obveze, za fotografije navode da su mogle biti snimljene bilo gdje, a za snimljenu mačku u oronuloj hotelskoj kuhinji odgovarili su protupitanjem: "Zar vi ne znate da postoje pet friendly hoteli?" Također tvrde da je cijela priča s Prelogom nastala zbog osvete ravnatelja škole koji "voli surađivati s drugom agencijom", a u zaprešićkoj školi su nam rekli da su istu insinuaciju pokušali nametnuti i njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo