UGOSTITELJI U PANDEMIJI / Medak za RTL o popuštanju mjera na primjeru Slovenaca: 'Do sada smo kopirali susjede, ovo više nije kratkoročno krizno vrijeme'

Upitan kada očekujemo slovenski scenarij kaže da će poslati hitan sastanak prema stožeru

20.2.2022.
21:59
VOYO logo

Ugostitelj Marin Medak gostovao je u RTL-u Danas gdje je prokomentirao činjenicu da Slovenija popušta sve epidemiološke mjere.

Upitan kada očekujemo slovenski scenarij kaže da će poslati hitan sastanak prema stožeru. "Do sad smo pratili i preslikavali sudsjede pa očekujemo da ukinu mjere i da što prije počnemo raditi", govori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što bi bio prioritet, ne definira točno, ali kaže da poslije dvije godine očekuju ukidanje svih mjera. "Ovo više nije kratkoročno krizno vrijeme, nego dugoročno i mi ne možemo ovako više raditi", govori. 

Upitan pak traže li više ljudi u objektima ili duže radno vrijeme navodi kako to uopće više nije pitanje nego je pitanje egzistencije i toga kako ići dalje. "Ne trebaju zatvarati tijekom zime jer dok je bio visok broj novozaraženih, nije nikog ni bilo u ugostiteljskim objektima i to se vidi po broju fiskaliziranih računa. Moramo prihvatiti ovo stanje kao normalno i vratiti sve na početak, na atmosferu kakva je bila prije", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novi raspored /

Od ponedjeljka cijepni punktovi u Zagrebu imaju novo radno vrijeme

Image
novi raspored /

Od ponedjeljka cijepni punktovi u Zagrebu imaju novo radno vrijeme

Po kojim bi to kriterijima učinili, navodi da nije epidemiolog i da isto ne zna, ali je ključno, tvrdi, da se sve vrati po ono definirano Zakonom u ugostiteljstvu i da se vrati ugostiteljima djelatnost kojom se bavi. "To znači da klubovi rade i iza 2 sata i sve ostalo. Ovo više nema smisla, tko se cijepio se cijepio, neće se više cijepiti, tko je prebolio, prebolio je. Nažalost stopa preminulih je jako velika u Hrvatskoj i to pokazuje kako se sve vodilo". 

Očekuje li nove mjere do Uskrsa navodi da to ovisi o Vladi i premijeru. U Sloveniji su izbori pa mijenjaju mjere, kod nas će valjda isto biti izbori ili će pustiti mjere, drugog nema", zaključuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo