pilot-projekt mnurse / Medicinske sestre u Klaićevoj više nemaju muke s papirologijom: sve podatke upisuju u tablete

Medicinske sestre na odjelu intenzivne njege u zagrebačkoj dječjoj bolnici u Klaićevoj više nemaju muke s napornom papirologijom. Sve podatke o najmlađim bolesnicima unose u tablete i to zahvaljujući pilot-projektu koji će se uskoro proširiti i na druge bolničke odjele

16.1.2016.
20:58
VOYO logo

Umjesto na papir, svi podaci o pacijentu idu ravno na tablet! 

"Temperatura, puls, svi vitalni znakovi... Osim toga tu su nam stvari važne što sve medicinska sestra napravi kod pacijenta u 24 sata", objasnila je Mirjana Kakša, glavna sestra Zavoda za intenzivno liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nekoliko tjedana medicinske sestre na odjelu intenzivne skrbi u Klaićevoj bolnici hodaju s tabletima u ruci i to zahvaljujući pilot-projektu mNurse sustava. Štede vrijeme, jer umjesto vođenja papirnatih bilješki podaci o malim pacijentima odmah se upisuju u sustav.

"Ova aplikacija omogućava medicinskoj sestri da sve informacije o bolesniku upisuje odmah u bolnički informatički sustav bez prijašnje papirologije. Vremenski smo se gubili i možemo se više posvetiti bolesniku", rekla je Kakša. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljni su i liječnici, kojima su podaci također dostupni, a uskoro će i oni sami u aplikaciju upisivati terapiju.

"Upisivat ćemo kompletnu terapiju, kompletnu dijagnostiku, sve predviđeno za slijedećih 24 sata za bolesnika. I to u tom trenutku kad smo u viziti pored pacijenta", rekla je Ivančica Škarić, liječnica u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se pilot projekt za sada provodi samo na Jedinici intenzivnog liječenja, tableti stižu i na druge odjele. 

"Smanjena je mogućnost zamjena uputnica ili slično. Drugo je brzina, znači da ono što one naprave u tom trenutku uz pacijenta, bilo kakvu zabilješku, u bilo kakvoj potrebi za nekakvim nalazom se istovremeno vidi u bolničkom informacijskom sustavu", objasnio je Zoran Bahtijarević, sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi način unošenja podataka, kažu u bolnici, je siguran. Nema straha da se podaci izgube. 

"Prvi back up je da se oni nalaze u tabletu, ako nestane struje ili komunikacije s glavnim sustavom, oni su tu, nisu izgubljeni; drugi back up je naš snažni bolnički back up tih bolničkih podataka: dok smo nedavno imali virusni upad na ove ekonomske i druge manje zaštićene podatke, podaci vezani uz bolesnike su ostali zaštićeni i tu smo vrlo, vrlo oprezni", dodao je Bahtijarević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablete će uskoro dobiti i medicinske sestre u zabočkoj bolnici, gdje je pilot projekt također pokrenut.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo