Očekuje se odgovor Srbije / Medved: 'Recipročna mjera Srbije mogla bi biti usmjerena na mene, ali me to ne zabrinjava'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Medved izjavio da ga ne zbrinjavanja moguća odluka srbijanske Vlade po kojoj bi mu bio zabranjen ulazak u Srbiju.

26.4.2018.
10:26
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak kako ga ne zabrinjava moguća odluka srbijanske Vlade po kojoj bi mu bio zabranjen ulazak u tu zemlju, pozvavši Srbiju da se pozabavi stanjem u svojoj državi, suoči se sa činjenicama iz novije povijesti te osobama koje i danas prema Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke. 

"To su njihove unutarnjopolitičke stvari i što se mene osobno tiče, apsolutno me to ne zabrinjava. Predlažem im da se pozabave svojim unutarnjopolitičkim pitanjima i suoče sa činjenicama iz novije povijesti", izjavio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medvedprije današnje sjednice Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recipročne mjere najavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon što je srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku.

O ovim mjerama danas će se odlučivati na sjednici vlade Srbije, a beogradski mediji nagađaju da bi da bi na tom popisu mogli biti hrvatski ministri Tomo Medved i Damir Krstičević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved je istaknuo kako je Republika Hrvatska donijela ispravnu odluku nakon niza provokacija i ratno huškačkih izjava srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina, dodavši kako reciprocitet kojeg najavljuju iz Srbije, nema nikakvog smisla. Pri tome je naglasio da je hrvatska država znala i da će uvijek znat naći odgovarajući način vođenja unutarnje i vanjske politike. Također je rekao kako ne želi ulaziti u unutarnje odnose u Republici Srbiji, te poručio da bi bilo dobro da se u Srbiji pozabave stanjem u svojoj zemlji i  osobama koje i danas iz Srbije prema Hrvatskoj upućuju ratno huškačke poruke. 

Uvjeren je da će Vlada RH i sva hrvatska tijela pronaći odgovarajući odgovor, ako mu Srbija zabrani ulaz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je Republika Hrvatska na svome državnom teritoriju vodila pravedan i obrambeni Domovinski rat, ponovivši kako nema smisla traženje Srbije nekakvih oblika reciprociteta. Naglasio je kako iz Hrvatske prema Srbiji u zadnjih nekoliko godina nije bilo nikakvih poruka ili postupanja koji bi na bilo koji način motivirale za postupanje na takav način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo