NE OTKRIVA DETALJE / Medved se zbog ploče u Jasenovcu sastao s pripadnicima HOS-a: 'Idemo prema rješenju'

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministar Medved nije htio otkrivati detalje sastanka, ali je potvrdio da je među brojnim sastancima razgovarao i s 'prijateljima iz HOS-a'

31.8.2017.
8:56
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Ministri Medved, Kuščević i Bošnjaković jučer su se, prema informacijama Večernjeg lista, sastali u Slavonskom Brodu s pripadnicima HOS-a Borislavom Barišićem, Markom Skejom i bivšim šefom HSP-a Antom Đapićem i pokušali dogovoriti rješenje za spomen-ploču s pozdravom "za dom spremni" koja se nalazi u Jasenovcu.

Ministar Medved jučer nije htio otkrivati detalje sastanka, ali je potvrdio da je među brojnim sastancima razgovarao i s “prijateljima iz HOS-a”. "Svi moji sastanci bili su uspješni i dobri, pa tako i onaj s HOS-om, i idemo prema rješenju", kratko je rekao ministar Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se sastanak održao potvrdio je i Skejo koji je rekao kako se na njemu zadržao kratko i ostavio ministra Medveda i Barišića da porazgovaraju. Kako doznaje Večernji iz braniteljskih krugova, sudionici sastanka nisu voljni otkrivati previše detalja iz vrlo prozaičnog razloga: što konačni dogovor nije postignut, što se rješenje traži i dalje, ono koje bi zadovoljilo sve strane.

Očito je da ministri imaju zadatak uvjeriti HOS-ovce da Vlada uz njihovu suglasnost sa spomen-ploče u Jasenovcu ukloni sporni pozdrav “za dom spremni”. Iako u HDZ-u ne otkrivaju kakvo će točno biti rješenje za ploču, budući da ono vjerojatno još ni nije definirano i ovisi o razgovorima s pripadnicima HOS-a, izgleda da ide u smjeru postavljanja zamjenske ploče, ali bez spornog pozdrava, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike