PORUČIO IZ VUKOVARA / Medved: 'SOA profesionalno i ozbiljno radi svoj posao. Nemojmo javno raspravljati o sadržaju izvješća'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Po njegovim riječima, jako je važno da je sigurnosna zajednica, nakon subotnjeg prosvjeda, dostavila temeljito izvješće državnom vrhu kao i nadležnom saborskom odboru

17.9.2022.
14:18
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao je u subotu iz Vukovara da se ne relativizira i javno ne raspravlja o izvješću koje je sastavila sigurno-obavještajna zajednica vezano uz subotnji prosvjedni skup ispred HDZ-a i poruke koje su odande odaslane.

"Naša sigurnosna i obavještajna zajednica doista profesionalno i ozbiljno radi svoj posao. Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica bilježi postojanje određenih skupina u hrvatskom društvu koje je potrebno posebno pratiti i koje čine protuzakonite radnje i usmjeravaju svoje djelatnosti u svjetlu radikalizacije postupanja, a to smo imali priliku vidjeti prošle subote na prosvjedu ispred HDZ-a", kazao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je i prije subotnjeg prosvjeda ispred HDZ-a, sigurnosno-obavještajna zajednica pratila i ukazivala na postojanja određenih radikalnih skupina, koje imaju za cilj nasilno svrgavanje legalno izabrane vlasti.

Po njegovim riječima, jako je važno da je sigurnosna zajednica, nakon subotnjeg prosvjeda, dostavila temeljito izvješće državnom vrhu kao i nadležnom saborskom odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Predsjednik u Križevcima /

Milanović o 'prijetnji militanata': 'Ako mi tu desničarska banda svrgne izabranu vlast, što će mi Ukrajina?'

Image
Predsjednik u Križevcima /

Milanović o 'prijetnji militanata': 'Ako mi tu desničarska banda svrgne izabranu vlast, što će mi Ukrajina?'

"Važno je da taj odbor temeljito prouči sadržaj toga izvješća i provede raspravu o njegovom sadržaju. Jednako tako, na razini Vlade ozbiljno shvaćamo sve elemente koji su sadržani u izvješću i oni se ne mogu relativizirati. Nitko nije opovrgnuo sadržaj tih izvješća", naveo je Tomo Medved uputivši poziv da se ne relativizira sadržaj toga izvješća i elemenata koje su navedeni u njemu.

"Nemojmo javno raspravljati o sadržaju tih izvješća", pozvao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara, je li vrijeme da se sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio poziv za sazivanje sjednice Vijeća onoga trenutka kada je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, ali da ona do sada nije sazvana.

Zamoljen da komentira stav predsjednika Milanovića da Mariju Kapulici nije mjesto u Odboru za nacionalnu sigurnost, Medved je kazao kako Mario Kapulica nije iznosio detalje izvješća. "Nitko nije osporio niti jedan segment onoga što je Mario Kapulica iznosio i on odgovorno obnaša svoju dužnost kao član odbora", komentirao je Medved koji je u Vukovaru bio nazočan obilježavanju 31. obljetnice Bitke za Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo