MINISTAR BRANITELJA / Medved: Vjerujem da će premijer i predsjednik brzo usuglasiti termin Vijeća za nacionalnu sigurnost

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Vjerujem da će vrlo brzo predsjednik Vlade i predsjednik Republike usuglasiti i termin održavanja Vijeća za nacionalnu sigurnost i sadržaj, rekao je Medved

5.11.2020.
12:46
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je u četvrtak uvjerenje da će premijer i predsjednik Republike vrlo brzo usuglasiti termin održavanja Vijeća za nacionalnu sigurnost, oko kojeg između njih dvojice već neko vrijeme traju prepucavanja.

"Vjerujem da će vrlo brzo predsjednik Vlade i predsjednik Republike usuglasiti i termin održavanja Vijeća za nacionalnu sigurnost i sadržaj, odnosno točke dnevnog reda", rekao je Medved novinarima nakon obilježavanja 30. godišnjice "Tigrova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjera li MIlanoviću izjavu o Korodinaciji?

Na upit zamjera li predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću kritike oko Koordinacije sustava domovinske sigurnosti, za koju tvrdi nije nadležno tijelo i ne može donositi mjere, već Vijeće, Medved je poručio da sve što rade, rade na temelju zakona i propisanih nadležnosti.

"Vrlo jasno prepoznajemo svoju odgovornost, nadležnosti i u okviru njih radimo svoj posao. Koordinacija sustava domovinske sigurnosti jasno je i precizno utemeljena u zakonu. Naše nadležnosti su iznimno i precizno, kvalitetno predviđene i predvidjele su sve ove okolnosti", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Otišao bez izjave /

Milanović na obilježavanju godišnjice osnutka 'Tigrova', u društvu s ministrom obrane Banožićem

Image
Otišao bez izjave /

Milanović na obilježavanju godišnjice osnutka 'Tigrova', u društvu s ministrom obrane Banožićem

Koordinacija, dodaje, između ostalog, predviđa angažiranje i pozivanje i drugih komponenti koje u formalnom svjetlu i nisu sastavnice, "ali možemo pozvati te to i činimo".

"Ovdje možemo govoriti o relevantnom tijelu koje ima uvid, sve parametre za provesti odgovarajuću analizu i predložiti odgovarajuće mjere. Mi smo usmjereni na taj segment i na tom tragu ćemo nastaviti i dalje raditi", poručio je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti kao i Savjet za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi, Medved ističe da kontinuirano rade.

"To su sve one predradnje gdje se analiziraju svi aspekti svih rizika i pronalaze odgovarajuća rješenja", naglasio je, dodavši da će se do kraja ovog tjedna održati još jedan Savjet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je izrazito važno ono što provode sa svim sastavnicama sustava domovinske sigurnosti, kroz temeljitu analizu, "a iz koje u konačnici proizlaze preporuke, odnosno mjere".

Isto tako i na Savjetu za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi gdje, kaže, analiziraju sve sigurnosne rizike i sve aspekte koji mogu utjecati na sigurnost građana, kako bi u skladu sa svim tim analizama predložili i smjernice i preporuke i mjere u cilju očuvanja sigurnosti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ono na što smo usmjereni ozbiljnim i odgovornim radom, angažiranjem svih relevantnih sastavnica našeg sigurnosno-obavještajnog sustava i kad se dogovori održavanje Vijeća, mi koji činimo dio tog sustava imat ćemo zasigurno dosta elementa, kao prijedlog mjera, kao preporuke za donošenje odgovarajućih odluka", ustvrdio je Medved.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo