upitan početak / Megaprojekt koji mijenja vizuru Zagreba: gradi se koridor koji će povezivati Črnomerec i Jarun

Image

Iako su mnogi oduševljeni ovim projektom, postoji i zabrinutost da je to još jedan od predizbornih trikova Milana Bandića

28.2.2017.
9:13
VOYO logo

Novi građevinski projekt mogao bi znatno rasteretiti zagušene ulice Savske i Selske, tvrde stručnjaci. U sklopu radova uredit će se okretište tramvaja na Ljubljanici kojom inače dnevno prođe oko 50.000 ljudi.

Gradski ured za prostorno uređenje i izgradnju grada potvrdio je realizaciju prometnog projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U tijeku je dovršenje izrade idejnog projekta i prikupljanje posebnih uvjeta građenja za izgradnju prve etape produžene ulice Črnomerec, od Baštijanove ulice do Horvaćanske ceste. Radi se, zapravo, o izgradnji novog cestovno-tramvajskog spoja između Ozaljske ulice, tj. Remize i Horvaćanske ceste. Zahvat uključuje i rekonstrukciju postojećeg tramvajskog okretišta na Ljubljanici, odnosno uređenje Ozaljske ulice, od Fallerova šetališta do Puljske ulice, kao i rekonstrukciju postojećeg autobusnog terminala. Navedeni projekt zahtijeva i rješavanje imovinsko-pravnih poslova”, izjavio je Dinko Bilić za Jutarnji.hr koji ne zna kada bi projekt mogao započeti. 

Iako su mnogi oduševljeni ovim projektom, postoji i zabrinutost da je to još jedan od predizbornih trikova Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, voditelj Kabineta za urbanizam Tihomir Jukić otkrio je kako ova ideja povezivanja Črnomerca i Jaruna nije neka novost jer je prva ideja vidljiva još na Regulacijskom planu iz 1936./38.. Tada se već planirala prometnica koja bi povezivala prostor današnjeg okretiša na Črnomercu pa sve do prostora današnje Horvaćanske na jugu.

Jukić je istaknuo i problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da postoje i problemi u rješavanju te ideje, primjerice što učiniti s potokom Črnomerec? Ostaviti ga i urediti ili kanalizirati? Kako proći kroz prostor kompleksa Plive? Kako osigurati po cijeloj trasi profil da može proći i tramvaj u oba smjera? A tu je još i nešto nešto nelegalne gradnje", upozorio je.

Zasad, ni Jukić pa ni njegove kolege urbanisti i arhitekti ne znaju što se trenutno radi na tom projektu, ali Jukić u svakom slučaju pozdravlja ideju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo