ČUPIĆ ZA RTL / 'Mene nije strah i mislim da drugi objekti imaju nešto veći rizik nego trgovački centri'

Trgovački centri uvijek su bili najglasniji kada je riječ o zabrani rada nedjeljom

9.5.2020.
19:20
VOYO logo

‘’Nadamo se da će u Stožeru pročitati mail s dopisom koji im je poslan 7. svibnja na Nacionalni stožer civilne zaštite, a koji je rezultat naše analize koja pokazuje da trgovački centri nedjeljom s jedne strane ostvaruju veliku gospodarsku aktivnost i imaju puno veće kretanje ljudi, a isto tako analiza pokazuje da će se veliki dio tih ljudi prebaciti na subotu, pogotovo sada kada gotovo dva mjeseca trgovine nisu radile’’, upozorio je za RTL Danas direktor Westgatea Denis Čupić u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Petrom Mlačić.

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO Što građani misle o radu trgovina nedjeljom? Čak 60 posto trajno bi ga zabranilo!

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL /

EKSKLUZIVNO Što građani misle o radu trgovina nedjeljom? Čak 60 posto trajno bi ga zabranilo!

‘’Gospodin Capak je jednom rekao i ja se s tim slažem, da Stožer nije dovoljno stručan po pitanju tema iz gospodarstva i funkcioniranja trgovačkih centara pa da će sjesti s nama i razgovarati te da je ovo probni ispit, da imamo popravni ispit koji ovaj tjedan možemo odraditi i da za sljedeći vikend možemo doći do izmjene te odluke i da ako već treba jedan dan sloboda, da se prihvati naš prijedlog da to bude ponedjeljak’’, kazao je Čupić.

‘’Nažalost, mi smo mjere saznali iz medija, tek danas, dan i pol prije otvorenja. Ni s kim od nas iz trgovačkih centara nije se razgovaralo da bi se s nama pripremile i prošle mjere. A jedna stvar koju cijelo vrijeme ponavljam jest da postoji veliko pitanje – razgovarali smo s nekoliko ugostitelja koji nisu sigurni hoće li otvarati, i to ne samo kod nas, nego i u drugim trgovačkim centrima. Naime, odredba kojom se naređuje da se uklone stolice, klupice i stolovi, a koja bi se mogla tumačiti da sve terase sa šetnice unutar trgovačkih centara bi se trebale ukloniti i posebno oni famozni trgići na kojima možeš kupiti hranu i jesti ih na zajedničkim stolovima. Upozorili smo već jučer Stožer da bi to moglo biti problematično, ali bojim se da oni nisu do kraja shvatili naše pitanje’’, kaže Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Trgovački centar je jako širok pojam, također je podsjetio Čupić: ‘’Ono o čemu mi danas razgovaramo jesu šoping-centri – svi naši šoping-centri su u prosjeku stari između osam i 10 godina, to su moderne zgrade, moderne izmjene zraka’’. ‘’Mene nije strah i mislim da drugi objekti imaju nešto veći rizik nego šoping-centri, a da je ovo jedna mala onako sintagma koja se prečesto koristi i da su nažalost trgovački centri često korišteni kao negativan pojam’’, zaključio je Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo