u kukuriku stožeru / Mesić: Predsjednik mora pomoći pobjednicima!

Image
Foto: PIXSELL

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić došao je oko 22 sata u stožer Kukuriku koalicije i poručio Ivi Josipoviću da predsjednik države mora pomoći izbornim pobjednicima.

4.12.2011.
23:10
PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić došao je oko 22 sata u stožer Kukuriku koalicije, gdje je izrazio uvjerenje da će ta koalicija i do objave konačnih izbornih rezultata zadržati prednost pred HDZ-om što joj jamči natpolovičnu većinu u Hrvatskom saboru, kao i da predsjednik države mora pomoći izbornim pobjednicima.

"Ostat će velika razlika jer su do 19 sati otvorena biračka mjesta, a velik broj ljudi, prije svega u gradovima, iskoristili su lijepo vrijeme i vraćaju se kući do 19 sati. Dok se oni zbroje, to je ono biračko tijelo koje pripada Kukuriku koaliciji", izjavio je Mesić novinarima u Muzeju za suvremenu umjetnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je također rekao kako njegova potpora Kukuriku koalicije onikada nije bila sporna, jer je i kao predsjednik države uvijek tvrdio da je predsjednik svih hrvatskih građana, ali sigurno nije bio predsjednik svih političkih opcija.

Na isti način, ocijenio je Mesić, ponaša se i aktualni predsjednik Ivo Josipović, od kojega se također, istaknuo je, ne može tražiti da pripada svim političkim opcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koji bi savjet dao Josipoviću kako surađivati s novom vladom, kazao je kako predsjednik ima svoje ustavne obveze i ovlasti i mora ih se držati, ali da predsjednik mora pomoći izbornim pobjednicima u ostvarivanju njihovih ideja.

"Mora pomoći izbornim pobjednicima da ostvare svoje poruke koje su uputili građanima, na određeni način pomoći i da Hrvatska zauzme svoje mjesto u Europi, ali i da vlada ostvari svoja obećanja", zaključio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako nova vlada mora biti spremna na teške mjere, jer je Hrvatska u teškoj financijskoj i gospodarskoj krizi, prevelik je broj nezaposlenih, a premali zaposlenih u granama koje stvaraju nove vrijednosti.

"Nova vlada u tome mora učiniti veliki iskorak, a to će biti moguće uz bolne rezove", rekao je bivši predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo