Sutra otvorenje / Migracije i terorizam u fokusu 13. Dubrovnik Foruma: Plenković s premijerom Kosova na marginama susreta

Plenković je danas u Dubrovniku govorio o Pelješkom mostu, kao i da je prijeka potreba osim mosta napravili brzu cestu između Čilipa i Dubrovnika

31.8.2018.
18:56
VOYO logo

Izazovi za Europu poput migracija, terorizma, klimatskih promjena, borbe protiv lažnih vijesti - sve su to teme u fokusu 13. Dubrovnik Foruma koji će sutra otvoriti hrvatski predsjednici Vlade i Sabora.

Andrej Plenković je još jutros stigao u Dubrovnik i obišao radove na 34 milijuna kuna vrijednom projektu "Lazareti - kreativna četvrt", a prisustvovao je i potpisivanju ugovora za nabavu 11 autobusa za javni gradski prijevoz, za što je dvije trećine novca povučeno iz EU fondova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je ponešto zakasnio s dolaskom u Dubrovnik, odnosno doživio je scenarij koji svakodnevno doživljaju stanovnici Dubrovnika, na što su mu se požalili gradonačelnik i župan.

Plenković je govorio o Pelješkom mostu, kao i da je prijeka potreba osim mosta napravili brzu cestu između Čilipa i Dubrovnika te da je najjužniju županiju potrebno povezati autocestom. Govorilo se i o vraćanju nacionalnih i državnih institucija u Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni Plenkovićev zadatak u Dubrovniku je ipak otvaranje 13. Dubrovnik Foruma. Teme će biti vezane uz izazove s kojima se susreću europske zemlje poput migracija i terorizma.

Na marginama Foruma Plenković će se susresti s premijerom Kosova i potpredsjednikom EBRD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo