orešković: 'Uskoro ćemo naći novog čovjeka' / Mijo Crnoja više nije ministar branitelja: 'Podnio sam ostavku jer ne želim biti uteg ovoj Vladi'

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višestanog sastanka s premijerom Oreškovićem te potpredsjednicima Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret

28.1.2016.
20:30
VOYO logo

Ministar branitelja Mijo Crnoja u četvrtak je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na svoju ministarsku dužnost jer, rekao je, ne želi biti uteg Vladi. 

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višestanog sastanka s premijerom Oreškovićem te potpredsjednicima Tomislavom KaramarkomBožom Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku", rekao je Crnoja te je pozdravio sve hrvatske branitelje.

Image
odluka nakon vlade /

Sastanak trajao čak 11 sati: Karamarko navodno zaprijetio da će branitelji pokrenuti rat ako se smijeni Crnoja

Image
odluka nakon vlade /

Sastanak trajao čak 11 sati: Karamarko navodno zaprijetio da će branitelji pokrenuti rat ako se smijeni Crnoja

Crnoja nije želio odgovarati na novinarska pitanja. Uz njega su bili njegovi savjetnici Herman Vukušić i Josip Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I premijer Tihomir Orešković dao je izjavu na temu Crnojine ostavke nakon što je izišao iz prostorija Vlade. 

"Crnoja je kao branitelj zavrijedio malo pažnje pa smo mu je i dali u ova dva dana. Danas je dao ostavku, ja sam je prihvatio. Zahvaljujem mu što se kao branitelj borio za ovu našu zemlju. Uskoro ćemo naći novog čovjeka. Crnoji želim sve najbolje", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnojinu ostavku zatražila je saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja, a postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće.

Odluka je postala poznata nakon višesatnih sastanaka koje je premijer Tihomir Orešković imao s Crnojom, ali i potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom te pravnim stručnjacima koji su pregledavali njegovu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, sporna je bila adresa njegova stanovanja u Samoboru, budući da mu obitelj živi u Zagrebu, uvjeti pod kojima je dobio namjenski kredit za izgradnju kuće u Samoboru koju još nije sagradio, kao i da je više puta prijavljivan za fizičko nasilje. Zbog toga njegovu ostavku traži saborska oporba.

Crnoja je odbacio sve optužbe i tvrdio da je izložen medijskom linču, a kao dokaze u svoju korist donio je u Banske dvore opsežnu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravni stručnjaci tu su dokumentaciju pregledavali sinoć do kasno, a nakon današnje sjednice Vlade, na kojoj Crnoja nije nazočio, nastavljena je njezina analiza.

U srijedu je u Banskim dvorima održan 11-satni sastanak na kojem su bili Orešković, Karamarko i Petrov, te sam Crnoja, no nisu donijeli nikakvu odluku već su je odgodili za četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo