Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'budite bez brige'

Milan Bandić najavio obračun s kradljivcima zagrebačkih šahtova

Na pitanje hoće li građani dobiti naknadu za štetu, primjerice oni koji su oštetili automobile, Bandić je kazao da će Grad postupiti po sudskoj odluci i obeštetiti one koji dobiju parnicu

Image

Milan Bandić

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
K.T./HINA/ 25.5.2015. u 22:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je u ponedjeljak da će riješiti problem nestajanja šahtova sa zagrebačkih ulica i najavio da će novi šahtovi biti nabavljeni prije 15. srpnja.


"Riješit ćemo to. Mi ćemo riješiti te šahtove s ljudima koji skupljaju sekundarne sirovine. Doći ćemo mi brzo do ovih koji to skidaju. Bez brige budite", rekao je Bandić novinarima koji su kazali da je ove godine nestalo između 500 i 700 šahtova i pitali gradonačelnika što će poduzeti u vezi s tim. Najavio je i da će novi šahtovi biti nabavljeni u najskorije vrijeme, "prije 15. srpnja sigurno".

Na pitanje hoće li građani dobiti naknadu za štetu, primjerice oni koji su oštetili automobile, Bandić je kazao da će Grad postupiti po sudskoj odluci i obeštetiti one koji dobiju parnicu.

Upitan o najavi izmjene odluke o prometu po kojoj će se dostavnim vozilima naplaćivati ulazak u pješačke zone, Bandić je rekao da ne bi to radili ali imaju pritisak ogromnog broja tvrtki da ulaze u pješačku zonu vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor za taj je prijedlog rekao da treba izjednačiti sve građane, pa i tvrtke u plaćanju parkinga. "Znači, ako građani koji žive u centru grada plaćaju mjesečnu kartu, ako građani koji iz drugih dijelova dolaze i plaćaju dnevnu kartu parkinga, zašto i dostavna vozila ne bi plaćala neku naknadu. Trebamo biti svi jednaki pred zakonom i to usklađenje odluke po meni je o.k.", rekao je Kosor.

Na pitanja novinara Bandić i Kosor odgovarali su u ponedjeljak na Bundeku prilikom otvaranja "Floraarta".

Upravo se čita

Image
subota u 22:40

Stižu nam studen i zima... hladniji no ikad!

K.T./HINA/ 25.5.2015. u 22:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Damir Bakić

Profesor na PMF-u i saborski zastupnik objavio izračun za volumen vrećica: 'Nisam planirao upuštati se...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba