'budite bez brige' / Milan Bandić najavio obračun s kradljivcima zagrebačkih šahtova

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na pitanje hoće li građani dobiti naknadu za štetu, primjerice oni koji su oštetili automobile, Bandić je kazao da će Grad postupiti po sudskoj odluci i obeštetiti one koji dobiju parnicu

25.5.2015.
22:23
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao je u ponedjeljak da će riješiti problem nestajanja šahtova sa zagrebačkih ulica i najavio da će novi šahtovi biti nabavljeni prije 15. srpnja.


"Riješit ćemo to. Mi ćemo riješiti te šahtove s ljudima koji skupljaju sekundarne sirovine. Doći ćemo mi brzo do ovih koji to skidaju. Bez brige budite", rekao je Bandić novinarima koji su kazali da je ove godine nestalo između 500 i 700 šahtova i pitali gradonačelnika što će poduzeti u vezi s tim. Najavio je i da će novi šahtovi biti nabavljeni u najskorije vrijeme, "prije 15. srpnja sigurno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li građani dobiti naknadu za štetu, primjerice oni koji su oštetili automobile, Bandić je kazao da će Grad postupiti po sudskoj odluci i obeštetiti one koji dobiju parnicu.

Upitan o najavi izmjene odluke o prometu po kojoj će se dostavnim vozilima naplaćivati ulazak u pješačke zone, Bandić je rekao da ne bi to radili ali imaju pritisak ogromnog broja tvrtki da ulaze u pješačku zonu vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor za taj je prijedlog rekao da treba izjednačiti sve građane, pa i tvrtke u plaćanju parkinga. "Znači, ako građani koji žive u centru grada plaćaju mjesečnu kartu, ako građani koji iz drugih dijelova dolaze i plaćaju dnevnu kartu parkinga, zašto i dostavna vozila ne bi plaćala neku naknadu. Trebamo biti svi jednaki pred zakonom i to usklađenje odluke po meni je o.k.", rekao je Kosor.

Na pitanja novinara Bandić i Kosor odgovarali su u ponedjeljak na Bundeku prilikom otvaranja "Floraarta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo