kaos / Milan Bandić se predomislio: 'Povući ćemo sve amandmane na GUP!'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je podneseno ukupno 86 amandmana

8.2.2020.
14:13
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u subotu kako će predložiti povlačenje svih amandmana na Generalni urbanistički plan (GUP) te je ocijenio da se nisu trebali niti upućivati.

"Predložit ću da se svi amandmani povuku. Želja mi nije bila da se ide s amandmanima, to je bila želja HDZ-a", rekao je Bandić prilikom obilaska sanjkališta Cmrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je na GUP podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman.

Sve bi moglo biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište

Upitan hoće li HDZ pristati Bandić je uzvratio: "Nije pitanje hoće li pristati, to je pošteno i korektno. Jedino normalno. Moja ideja nije bila da se ide s amandmanima. Nije trebalo uopće ići s amandmanima, trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik, a prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014.".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić ranije danas izjavio je kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u i odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave.

Prema postojećem GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je ocijenila 'uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo