AKTIVISTI NE MIRUJU / Milan Bandić zbog smeća na novom udaru prosvjednika: 'I Zagreb svog Sanadera ima! Kriv si!'

Više od 1000 nezadovoljnih građana i aktivista okupilo se zbog poskupljenja odvoza otpada

4.1.2020.
20:04
VOYO logo
Image

Milan Bandić na novom udaru prosvjednika: 'I Zagreb svog Sanadera ima! Kriv si!'

Image

Milan Bandić na novom udaru prosvjednika: 'I Zagreb svog Sanadera ima! Kriv si!'

Kao i prošli put, na dan izborne šutnje, kada su svoj glas pustili nezadovoljni Zagrepčani, i ove je subote na glavnom zagrebačkom trgu održan prosvjed protiv Milana Bandića.

Više od 1000 nezadovoljnih građana i aktivista okupilo se zbog poskupljenja odvoza otpada, a sada traže i ostavku gradonačelnika Zagreba. Među njima su i oni kojima je pravna bitka s Gradom Zagrebom - svakodnevica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U boj za grunt svoj!"

Ovaj put obiteljMaršanić odlučila je ići i na Trg bana Jelačića. Mjesecima već vode bitku za svoje zemljište, na kojemu je Grad izgradio okretište tramvaja, u Prečkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj problem okretišta koji traje, ušli smo u novu 2020., borba traje 23 godine za našu obitelj. Nije se još ništa riješilo, pravna bitka i dalje se vodi. To je jedan od krupnih razloga za moje nezadovoljstvo", kazao je Mladen Maršanić, suvlasnik zemljišta.

Parcelu na kojoj su živjeli kao djeca i na koju su čak pokušali ući u posjed postavljanjem ograde, i dan danas čuva zaštitar. Nezadovoljni su i drugim gradonačelnikovim postupcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno to njega ne dira, pogledamo li njegov razgovor i komunikaciju s običnim građanima. A naročito vi ste to osjetili na koži s medijima. Ali gledajte, bez borbe, bez zajedništva, nećemo napraviti ništa", govori Mirjana Kos, suvlasnica zemljišta.

Zato se okupilo nekoliko stotina ljudi. Kažu, danas nisu prosvjednici već porota koja sudi Milanu Bandiću - kada to već ne rade sudovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudit ćemo mu za sve. Od smeća, bahatosti, vrijeđanja građana, novinara i struke, do zanemarivanja grada. Od Čistoće, GUP-a, memoranduma", izjavila je Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget.

Gradonačelnik im je s vrha Sljemena poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Demokracija je, demokracija je."

Gospođa Višnja ima 74 godine i najstarija je aktivistica. Pojavljuje se na gotovo svim prosvjedima. Kaže, dolazi jer ju boli kada vidi što se sve događa u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ići ću na prosvjede dok mogu, dok mogu hodati. Za bolji grad, za bolje sutra, za bolju budućnost naše djece", odlučna je Višnja Škreblin.

Prosvjednici poručuju da neće stati - transparente će potkraj mjeseca pokušati unijeti i na Županijski sud gdje su se prijavili za sudjelovanje na ročištu da bi i uživo vidjeli kako se sudi prvom čovjeku grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo