Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
komentar predsjednika

Milanović: 'Gledao sam jutros Potragu RTL-a o direktoru Čistoće iz HDZ-a i lažnoj potvrdi o nekažnjavanju... ...

Milanović je rekao da će se on po pitanju obaveznih COVID potvrda ponašati kako mu bude volja, a to, kaže, preporuča i građanima

RTL Vijesti/ 14.11.2021. u 12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na na obilježavanju 30. obljetnice obrane Grada Splita, razbijanja pomorske blokade Jadrana i pobjede nad JRM na Šolti nakon čega je odgovarao na pitanja novinara.  

Komentirao je zakon prema kojem kao predsjednik ne može samostalno poslati vojsku u inozemstvo bez odobrenja ministra obrane. Kaže da se zakon promijenio, a on to nije znao jer se dogodilo preko noći 2018. Milanović je kazao i da mu je ovlasti neustavno oteo ministar Mario Banožić kada je želio poslati vojnike u BiH. 

"Jednog ponedjeljka isključivu ovlast slanja hrvatske vojske u inozemstvo dobije jedan ministar, a isključuje se predsjednika. Prvi sljedeći put neću se obazirati na protuustavnu sabotažu da moram tražiti nekakvog ministra da tri vojnika sa saboljom izađu van. Ministar ima ovlasti do razine voda. To je vojna sila, to je sebi ministar uzeo. Totalno neustavno, zapovjedna ovlast je oteta predsjedniku. I oko toga ministar i njegov premijer kažu da su spriječili incident. Ne dečki, vi ste hodajući incident! Vi", kazao je Milanović. 

„Ministar se ponaša kao kriminalac, to je njegova moć, tamo gdje je novac tamo su HDZ-ovci”, rekao je Milanović ponovivši da je angažiranje topovnjače za prijevoz biskupa krivično djelo te da zbog odluke ministra mornari u njegovoj pratnji neće dobiti dnevnicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"To je otmica države"

"Jutros gledam Potragu RTL-a, kad smo već kod HDZ-a, a trebamo biti... O direktoru Čistoće iz HDZ-a u Karlovcu koji nije imao potvrdu o nekažnjavanju prilikom zapošljavanja. Znate kako ju je dobio? Na sudu je dobio lažnu potvrdu. A protiv njega se vodi postupak što svi u Karlovcu znaju. Kad su mediji otkrili da je to laž, tražilo se tko ju je izdao, a nije se našlo. Čovjek je i dalje na tom radnom mjestu. To vam govorim zato što je u Karlovcu od 35 čelnika gradskih javnih firmi, 30 u HDZ-u, a ovih pet lažu da nisu. To je otmica države", kazao je predsjednik. 

Milanović je ponovio da će o Banožiću razgovarati isključivo s premijerom  Plenkovićem te da će se odnosi normalizirati tek kada se Banožić makne, a brigadir Elvis Burčul vrati u sustav. „Maknite nam ga s očiju, dosta mi ga je više”, poručio je

Upravo se čita

Milanović o COVID potvrdama: Neka se građani ponašaju kako im je volja

Kad su u pitanju COVID potvrde, rekao je da će se ponašati kako ga je volja, a to kaže, preporuča i svim građanima. 

"Neka se ponašaju kako im je volja. Pozivam na cijepljenje i treću dozu cijepljenja, ali ovo je teror. Ako sam ja cijepljen i mogu vas zaraziti, od čega ja vas štitim? Koja je svrha šatora pred vojnom bolnicom u Dubravi. Zašto ne nabave kontejnere", upitao je, a onda se opet vratio na HDZ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"HDZ, dakle, oteta država. U moje vrijeme su bolnice vodili stranački ljudi, ali nitko iz SDP-a osim u Splitu, i to na pritisak doktora. 35 firmi u Karlovcu sve HDZ! Što da vam kažem, srećom nema ih ovdje. Doviđenja!" poručio je predsjednik iz Splita. 

RTL Vijesti/ 14.11.2021. u 12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Većina Hrvata vjeruje u Boga, seks prije braka ne smatra se grijehom, a kontracepciju prihvaćaju

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba