prije samita nato-a / Milanović i španjolski kralj ćaskali o vremenu, dok su prva dama i kraljica dogovarale posjet kazalištu

Predsjednik Milanović jedan je od 44 visokih dužnosnika koji su bili pozvani na gala večeru, održanu u kraljevskoj palači u Madridu

29.6.2022.
21:30
VOYO logo

Nije u Madridu na samitu NATO-a sve bilo tako službeno. Kralj Filip i kraljica Letizia bili su domaćini gala večere za 40-tak visokih dužnosnika, a među njima i Zoran Milanović te Sanja Musić Milanović. Impresivna kraljevska palača, članovi kraljevske obitelji, a na jelovniku čak 13 delicija - od tradicionalnog gaspača do oslića.

Počelo je, čini se, s dozom zbunjenosti - nije svaki dan hrvatski predsjednik u društvu kralja. Stoga, led najbolje probija - razgovor o vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li sve u redu? Dobro ste putovali?", pitao je španjolski kralj našeg predsjednika.

"Ma da, sve je dobro. Lijepo je, nije vruće kako sam mislio", odgovorio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošli tjedan je bilo jako vruće, sad je podnošljivo", odvratio je kralj.

"Pa da, kad ste na 600 metara nadmorske visine", zaključio je naš predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Milanović jedan je od 44 visokih dužnosnika koji su bili pozvani na gala večeru, održanu u kraljevskoj palači u Madridu. Stigao je u društvu supruge Sanje Musić Milanović, odjevene u haljinu domaće modne kuće Varteks. S kraljicom Letiziom prva dama - dogovorila je i posjet kazalištu u Madridu.

Neki su pak dužnosnici, došli sami, bez pratnje ili u društvu prevoditelja. Ali većina predsjednika, predsjednica, premijera i premijerki - bilo je itekako uzbuđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo odličan ručak jučer, zar ne? I još sam ovdje u palači. Ma bit će sve odlično, povijesni je ovo trenutak", oduševljeno je govorio britanski premijer Boris Johnson.

Nakon službenog dijela i poziranja - pa čak i razgovora o modi, uzvanici su znatiželjno promatrali jelovnik: 13 predjela, uključujući i tradicionalnu španjolsku hladnu juhu - gazpacho. Glavno jelo u palači - oslić u umaku od maslaca, limuna i peršina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
najčuvaniji grad na svijetu /

Uživo iz Madrida! Započela je neformalna večera za šefove država na kojoj je i Milanović

Image
najčuvaniji grad na svijetu /

Uživo iz Madrida! Započela je neformalna večera za šefove država na kojoj je i Milanović

"Jako smo sretni što vas vidimo i što možemo se možemo upoznati. Neke od vas i prvi put. Ova palača nikad prije nije ugostila ovoliki broj svjetskih čelnika", rekao je uzvanicima Filip VI.

Ta ista palača ima 3418 soba i prostire se na 135 tisuća metara četvornih. Predsjednika Milanovića nije baš tako lako impresionirati. Na pitanje s kim se družio i o čemu su pričali, kratko je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa dosta ljudi, ali šta da vam sad pričam. Reme su bile rat u Ukrajini."

Na kraljevskoj gala večeri tema je bila Ukrajina , a za sve koji su pratili sve oko NATO samita, u novinarskom centru - tema broj jedan Rusija. Točnije, ruska salata - mješavina graška, krumpira, mrkve i majoneze - bila je to glavna ponuda na jelovniku. Koja nije baš svima najbolje sjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo