bivši šef sdp-a za predsjednika? / Milanović još nije odlučio o utrci za Pantovčak, Grbin: 'On u tom srazu može izaći kao pobjednik!'

Odluka o Milanovićevu povratku u politiku mogla bi pasti tek nakon europskih izbora

30.1.2019.
18:37
VOYO logo

Fotografije na kojoj se bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović druži sa  suspendiranim članovima predsjedništva te stranke -  aktualizirala je njegov povratak u politiku. No i dalje se ne zna hoće li bivši premijer u utrku za predsjednika države.

Odluku bi navodno mogao donijeti nakon izbora za europarlament za koje se naveliko pripremaju u Amsterdamskoj koalciji. Pridružila im se i Hrvatska stranka umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li na stolu istarskoga restorana prije dva dana bila i tema o povratku Zorana Milanovića u politiku? I jesu li uz vino potegnuli i pitanje o mogućoj  predsjedničkoj kandidaturi?   

''To je bilo jedno prijateljsko druženje kakve znamo imati među kolegama i prijateljima iz stranke. On nije donio odluku da kreće, nit da ne kreće on je kao prepoznatljiva osoba iz javnog prostora  zapravo isplivao sam po sebi ali pustimo čovjeka, on će sam odlučiti da li to želi ili ne želi", kaže Siniša Hajdaš Dončić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moje osobno mišljenje je da treba, a on da li će se vrati il ne, moramo pričekati njegovu odluku'', dodaje Vedran Babić.

A o druženju s njegovim prethodnikom kao i Milanovićevoj mogućoj utrci za Pantovčak, aktualni predsjednik - bez previše riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne mogu komentirati večeru, ručak, na čemu nisam bio, nemojte to očekivati od mene  Zoran Milanović prvo treba izraziti svoju izraziti svoju spremnost da uđe u utrku nakon toga ćemo o tome razgovarati u stranci'', poručuje Davor Bernardić.

S Milanovićem ili bez njega - sve stranke od centra do ljevice trebale bi imati jednoga predsjedničkog kandidata. Smatraju to u Amsterdamskoj koaliciji u kojoj se naveliko pripremaju za europske izbore. Stoga su s Hrvatskom strankom umirovljenika potpisali sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja ideja da idem na predsjedničke izbore je ovoliko, zrnce, zrnce, malo zrnce. Mislim da zaista trebamo imati zajedničkog kandidata da li  je to gospodin Milanović il netko drugi mi ćemo sjesti procijeniti'', kaže Anka Mrak Taritaš.

''I da mene svi podrže i ja bih se kandidirao da nemam protukandidata s druge strane tako da o tom potom što se tiče predsjedničkih izbora. Vidjet ćemo, dogovorit ćemo se, ali siguran sam da će Amsterdamska koalicija podržati jednog kandidata, da ćemo stat iza jednog kandidata'', dodaje Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o Milanovićevu povratku u politiku mogla bi pasti tek nakon europskih izbora, prvoga testa snage među strankama uoči predsjedničke utrke.

A o svemu ovome razgovarali smo s Peđom Grbinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin u RTL-u Danas: 'Milanović funkciju predsjednika može dobro obnašati'

Mislite li vi da Milanović može okupiti ljevicu?

On se u medijima prikazuje kao kandidat. Kao što znate on nije javno rekao je li ga to interesira. On vam mora dati taj odgovor. Svakako se treba o tome razgovarati. Mi imamo situaciju da se ljudima prijeti da će se netko u nekoga zaletiti s autom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bi li on prihvatio tu funkciju?

Odgovor na to može dati samo on. Ja osobno nemam ništa protiv. On tu funckiju može dobro obnašati i on u tom srazu može izaći kao pobjednik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili ste i vi na toj večeri. Strahujete li od sankcija ili toga u SDP-u više nema?

Ja od sanckija ne strahujem. Ako će me netko sankcionirati, njemu na dušu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Amsterdamskoj koaliciji.

Kolege iz Amsterdamske koalicije su kolege s kojima smo odlično surađivali, i ta se suradnja treba nastaviti u budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjenje ljevice je i dalje aktualno, SDP bi trebao bitio taj koji to vodi?

SDP je i dalje najjača stranka na ljevici. Na nama je da se zbrojimo, a onda da povedemo naše partnere da se udružimo. Moramo raditi zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo