u kninu / Milanović: 'Još razmišljam hoće li vojni vrh na obljetnicu Bljeska'. O Plenkoviću: 'On je bio jedan mali običan diplomat, hrvatski Milo Stojadinović'

Predsjednik Milanović u Kijevu je sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice uspostave PP Kijevo, a u Kninu na svečanoj prisegi Pauka

28.4.2021.
10:55
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 30. godišnjice uspostave Policijske postaje Kijevo i položio vijenac kod središnjeg križa ispred crkve Sv. Mihovila. 

Sat kasnije predsjednik RH sudjeluje na svečanoj prisezi i dodjeli beretki pripadnicima 3. mehanizirane bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. U Kninu je Milanović održao govor kojim je čestitao vojnicima na prisezi te poručio: ''To nije samo forma, od toga se čovjeku koža naježi, kad sluša što ste sve obećali. Ja sam isto polagao prisegu dva puta i svaki dan razmišljam gdje sam pogriješio i gdje joj nisam dorastao. Tako i vi'', poručio im je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je komentirao svoju raniju izjavu o tome da razmišlja da da zapovijed da vojni vrh ne ide na obilježavanje obljetnice Bljeska;'Još uvijek razmišljam. Bilo bi dobro da imamo zajedničko obilježavanje."

"Zato što se vojnike, odnosno najviše časnike dovodi u neugodnu situaciju. Ne bih to usporedio kao kad se mama i tata svađaju, ali ja sam vrhovni zapovjednik i bilo bi normalno da imamo zajedničko obilježavanje. Među ostalim i zato da vojska ne mora ići nekoliko puta. Ili, recimo, da im ja kažem da budu sa mnom cijelo vrijeme kao zadnja dva puta. To nije način", naglasio je MIlanović, dodavpi da bi bilo poštenije da profesionalni vojnici budu pošteđeni dnevne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je u mandatu njegove Vlade donesena odluka o imenovanju veleposlanika: ''Na nju se poziva i dan danas i Plenkovićeva Vlada. U toj odluci piše sve jasno, da se o svemu treba ministar vanjskih poslova konzultirati s Uredom predsjednika, vrlo neformalno i diskretno. To piše tamo. Na to se redovito poziva Plenkovićeva Vlada, a njihov šef to nije pročitao. To bi vjerojatno promijenio da je znao ranije, ali sad ne može''.

Predsjednik se nasmijao na Plenkovićevu izjavu da njihova diplomacija neće izgledati kao što je izgledala u vrijeme bivših predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek će zapaliti Artemidin hram. Uspoređuje bivše predsjednike s Kissingerom. To valjda zato što sam ja za njega rekao a Hruščov pa se sjetio Kissingera. Plenkoviću to nisu Kissingeru nego hrvatski predsjednici. Glupo je uspoređivati nekoga tko je predsjednik svih građana, dva ili tri puta je izabran, s jednim namještenikom koji je služio američkom predsjedniku. A što je on dao? S čime da ja usporedim Plenkovića? To je ruganje s ljudima koji su radili taj posao, Plenković je bio jedan mali, običan diplomat. On je hrvatski Milo Stojadinović'', poručio je Milanović. 

"Postoji nered koji gospodin Plenković izaziva cijelo vrijeme. Kad sam pobijedio na izborima on je rekao da će to biti tvrda kohabitacija. Zašto je to rekao? On je najavio nered'', rekao je .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam radio u nabavci čumura, on je bio odgovoran za to, papire i toalet papir. On je bio blizak rođak ili prijatelj ministra'', rekao je Milanović za ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Komentirao je i probleme sa sustavom za cijepljenje CijepiSe rekaviš da ako je sustav plaćen, netko bi trebao odgovarati za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo