Utrka za Pantovčak / Milanović, Kolakušić, Pernar... A gdje je Grabar-Kitarović? 'Sve u svoje vrijeme. Pustite me'

Muči li što predsjednicu i što ona čeka - postala je šala i na društvenim mrežama

18.6.2019.
19:45
VOYO logo

Zoran Milanović, Mislav Kolakušić i Ivan Pernar - najzvučnija su imena koja su dosad objavila predsjedničku kandidaturu. Šest mjeseci prije izbora aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, iako apsolutno najjači favorit svih anketa, i dalje ništa. Već su nestrpljivi i u HDZ-u pa predsjednicu mole da se izjasni. 

"Kao predsjednik HDZ-a očekujem ponovnu kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović", zagrmio je predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković na jučerašnjoj svečanosti u povodu 30. godišnjice osnutka stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako će joj HDZ dati snažnu potporu. Zazivanje kandidature Kolinda Grabar-Kitarović iz Estonije, gdje je na službenom putu, nije htjela komentirati. Ali stalno ponavlja isto: "Sve u svoje vrijeme. Pustite me".

Muči li što predsjednicu i što ona čeka - postala je šala i na društvenim mrežama. SDP-ovac Gordan Maras se zapitao: "Kako će se kandidirati kada crni labud HDZ-a radi za Miroslava Škoru?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škoro će o svemu uskoro, kaže. Razgovarao je s mnogima, i još razmišlja. A Ivan Pernar već je odlučio, i na svoj način preko društvenih mreža cijeli dan traži potporu za predsjedničku utrku. Jer, kaže, samo tako ih može nadigrati. 

"U EU parlamentu ću biti jedno-dva zasjedanja i onda ću postati predsjednik Republike", poručio je nakon dobrog rezultata na europskim izborima bivši sudac Mislav Kolakušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karte je sada otvorio i Zoran Milanović. Njegovu želju za povratkom na vlast nije propustio komentirati ni šef HDZ-a. 

"Nisam razmišljao o njegovoj kandidaturi. Mi smo utakmicu igrali prije tri godine, sada će igrati protiv nekoga drugog, možda opet izgubi", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što misli o Milanoviću predsjednica danas nije htjela reći. Kazala je tek da se svatko može kandidirati. No, zato u HDZ-u ne sumnjaju u njezinu pobjedu. 

"Sasvim sigurno će osvojiti taj mandat, ovi kandidati koji su se izjasnili kao gospodin Milanović, ne vjerujem da je ozbiljan protukandidat", rekao je HDZ-ov Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A susret mogućih glavnih rivala mogao bi biti za tjedan dana. Iz Ureda predsjednice potvrdili su da je Milanoviću poslana pozivnica za svečano primanje u povodu Dana državnosti. 

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo