Treće sučeljavanje! / Udarac ispod pojasa: Na pitanje s kim ne bi surađivao Milanović kaže: 'S prijateljima Grabar-Kitarović'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ovo je posljednja prilika da predstave sebe i svoje ideje hrvatskim građanima

3.1.2020.
9:20
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Počela je i treća debata predsjedničkih kandidata za drugi krug izbora. Ovo je posljednja prilika da predstave sebe i svoje ideje hrvatskim biračima koji će u nedjelju, 5. siječnja donijeti konačnu odluku.

O Madžaru i minimalcu

Vaši savjetnici su nakon prošlih debata radili incidente. Planirate li ih smijeniti?, glasilo je pitanje za

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne slažem se s načinom na koji je postupio gospodin Madžar, ali gospodin Milanović bi trebao odgovoriti na pitanja", rekla je Grabar-Kitarović. Kazala je kako ju je Milanović nazivao "priležnicom". Komentirala je i postupak savjetnice koja je tijekom debate na RTL-u ušla u režiju te zatražila prekid emisije jer je "predsjednica umorna" pritom govoreći kako je to zahtjev stožera. Grabar Kitarović je kazala kako za to nije znala. 

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Milanović je rekao kako gospođi Grabar Kitarović za nekoliko dana neće trebati savjetnici te kako gospodin Madžar svojim djelatnicima u firmi isplaćuje minimalce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li u svojoj firmi prijavljeni na minimalac?", upitala je Kolinda Grabar-Kitarović Zorana Milanovića pitanje koje mu je postavio njezin savjetnik Tomislav Madžar.

Odgovorio joj je kako nije prijavljen na minimalnu plaću već na pet tisuća kuna te kako nikad nije poslovao s Bandićem, HDZ-om, javnim tvrtkama… Odbio je otići u Europsku komisiju i sve je vrijeme proveo u Hrvatskoj. Kazao je kako će gospođa Kitarović pobjeći u inozemstvo kao što je pobjegla s mjesta veleposlanika RH u NATO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Madžar, čuvar državnog cekera, je na primitivan način galamio kako si isplaćujem minimalac. Sam ljudima koje zapošljava isplaćuje minimalac, to je dno nemorala", kazao je Milanović.

"Ne slažem se s postupcima gospodina Madžara, ali i Milanović bi trebao odgovoriti na vrijeđanja poput priležnica te na upite o poslovanju", odgovorila mu je Grabar-Kitarović koja je potom objasnila kako plaća Madžara ne može biti predmet rasprave jer se on nije kandidirao za predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kim ne bi surađivali?

Na pitanje s kim nikad ne bi surađivali, Kolinda Grabar Kitarović je odgovorila kako ne bi surađivala s "ljudima i strankama na krajnjoj ljevici i desnici".

Zoran Milanović je odgovorio: "S društvom Grabar-Kitarović, kriminalci i lopovi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Sulić i Nadzorni odbor

Ponovno se pokrenulo pitanje o Suliću i Nadzornom odboru Kontinental prijevoza. Milanović je ponovio kako je u toj firmi za vrijeme dok je KGK bila u Nadzornom odboru pokradeno 20 milijuna kuna. Spomenuo je i Danka Seitera kojeg je također pomilovala, a koji je osuđen zbog pogodovanja Nikoli Hanželu, njezinom najvećem donatoru, a iz afere Karlovačka tiskara.

Grabar-Kitarovć mu je odgovorila: "Vi ste, gospodine Milanoviću, politički zombi koji želi doći na Pantovčak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ja sam politički highlander, ako znate što je to", odgovorio joj je Milanović. 

Dugujete li kome uslugu u politici?

Image

Zaiskrilo već na samom početku posljednje debate prije konačne odluke - predsjednica ili predsjednik?

"Ljudsku uslugu dugujem Ivici Račanu. Radili smo nekoliko godina, ali on je onda umro. Nakon toga sam bio u teškoj utakmicu protiv Milana Bandića kojeg sam izbacio iz stranke pa je našao nove prijatelje. Ostvario što sam mogao, napravio sam pobjedničku stranku", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U politici nikome ništa ne dugujem, samo dugujem svojim roditeljima koji su me školovali. Često sam živjela u teškim uvjetima. Školovala sam se i svoje veze i ugled u svijetu iskoristit ću za promociju Hrvatske", odgovorila je Grabar-Kitarović.

Na to je Milanović kazao kako je ovo već treća debata u kojoj se Grabar-Kitarović nije ogradila od Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ga ni spomenula. Poštujem Račana, Bandića ste smijenili, socijaldemokrat u vama ne postoji, Bernardić je za vas rekao da ste autokrat", rekla je.

"Sve je izmislila", dobacio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je rekao vaš šef stranke", odgovorila mu je Grabar-Kitarović.

Svjetonazor i moral?

"Interesi naroda i države su prije svega. To mora biti u skladu s Ustavom", rekla je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nacija je velika stvar, ali nacija je sebična. U svom radu sam se vodio moralnim načelima. Uvijek sam se borio za slabije. Nikad se nisam okružio kriminalcima", kazao je Milanović.

Završne riječi

"Dobro veče, svako veče. Ovo je zadnja debata puno smo razgovarali, sve smo rekli. Izbor je jasan, Bit ću vam dobar predsjednik. Volim Hrvatsku, Bez obzira sve naše razlike volimo svoju zemlju, ali nekad nismo svjesni što to znači. Za mene to znači svijest i ispravnost, zajednički put,  zajednička povijest. Vjerujem svim srcem u pobjedu, ostajem u Hrvatskoj bez obzira na rezultat, nastavljam se boriti. Izađite i dajte mi glas", rekao je u posljednjoj minuti Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam vaša Kolinda, osoba koja vas nikad nije dijelila, koja je prema svima postupala jednako, čvrsto ću se odupirati podjelama, za mene je Hrvatska jedna, jednaka za sve. Izađite i zaokružite broj 2", rekla je Grabar-Kitarović.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo