NIŠTA OD DOGOVORA / Milanović ministarstvima nudio da budu suorganizatori prijema u Kninu: 'Prošle godine se počeo događati skandal'

Ministri neće doći, ali hoće njihovi izaslanici, poručuju iz HDZ-a. U Kninu danas samo o detaljima programa za obljetnicu Oluje, o prijemu ni riječi

3.8.2022.
19:12
VOYO logo

Milanović im poslao pozivnice, a oni ga odbili. Ni premijer ni trojica ministara ne dolaze sutra na prijem za ratne zapovjednike, kojeg predsjednik organizira na kninskoj tvrđavi.

"Sutra u 18 i 30 sam u Šibeniku u Veteranskom centru zajedno s veteranima, zajedno s ministrom hrvatskih branitelja, premijerom, predsjednikom Vlade", rekao je Mario Banožić, ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zajedno su nekoć prijem organizirala tri Ministarstva. Ove godine - samo Ured predsjednika. Iako im je Milanović, doznajemo, nudio da budu suorganizatori, do dogovora nije došlo.

"Vidjeli smo da se prošle godine počeo događati jedan svojevrsni skandal oko toga događaja. Da su se počeli uključivati članovi pojedinih udruga i počeli stvarati jedan oblik organizacijski koji mislim da nije prihvatljiv. Nije bojkot", rekao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri neće doći, ali hoće njihovi izaslanici, poručuju iz HDZ-a. U Kninu danas samo o detaljima programa za obljetnicu Oluje, o prijemu ni riječi.

"Pitanja na krivom mjestu i krivim osobama", rekao je Branko Hrg, državni tajnik Ministarstva obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIŠTA OD DOGOVORA /

Milanović ministarstvima nudio da budu suorganizatori prijema u Kninu: 'Prošle godine se počeo događati skandal'

Image
NIŠTA OD DOGOVORA /

Milanović ministarstvima nudio da budu suorganizatori prijema u Kninu: 'Prošle godine se počeo događati skandal'

"Moram vas prekinuti. Mi ovdje danas odgovaramo na pitanja vezano uz organizacijski odbor", rekao je Darko Nekić, državni tajnik Ministarstva branitelja.

Pozivnice umirovljenim generalima lani nisu stigle na vrijeme, a sada oni najzaslužniji za obranu domovine sa žaljenjem gledaju na nova prepucavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da baš nijedan ministar ne može doći. Ipak, radi se o ljudima koji su vodili velike operacije, velike postrojbe, i ne bi trebalo gledati na ova politička prepucavanja. Nego bi radi tih ljudi i radi Oluje, netko trebao doći", kazao je Pavao Miljavac, počasni predsjednik Hrvatskog generalskog zbora.

No, neće ni svi generali. Pozivnica mu je stigla, no na prijem zapovjednika ne ide ni general Lucić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smatram da je to bojkot, samo pouzdano ako vas netko vrijeđa, vjerojatno bi se loše osjećali da odlazite negdje gdje će netko možda u vašem prisustvu nakon pet minuta pred kamerama vas izvrijeđati. BLIC Mislim da ovakva javna komunikacija s kojom se predsjednik Republike obraća široj javnosti - nije politički prihvatljiva", rekao je Josip Lucić, umirovljeni načelnik Glavnog stožera OS RH.

Prijem će proći i bez predsjednika Sabora. Iako nam je najprije rečeno da će umjesto njega na tvrđavu sutra HDZ-ov Ante Deur, on o tome kada smo ga nazvali - nije ništa znao i rekao da putuje u inozemstvo. Jesu li našli nekog trećeg - nisu nam odgovorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo