oznaka tajnosti / Milanović na finale EP-a u vaterpolu letio Black Hawkom?

Image
Foto: Dejan Rakita/Emica Elvedji/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović često koristi helikopter za svoja putovanja širom Hrvatske

19.9.2022.
8:45
Dejan Rakita/Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović za putovanja helikopterom najviše koristi vojni transportni helikopter Mi 171. U subotu 10. rujna, predsjednik je otišao u Split kako bi prisustvovao finalnoj utakmici vaterpolskog Europskog prvenstva, no ovaj put predsjednik je sjeo u novi američki helikopter Black Hawk, piše Jutarnji list.

Radi se o jednom od dva takva koja je SAD isporučio Hrvatskoj u svibnju ove godine. Čitatelji Jutarnjeg lista prošle su subote vidjeli Black Hawk kako slijeće i polijeće s prostora Ureda predsjednika. Prema informacijama Jutarnjeg, kasnije tog dana viđen je kako slijeće u vojarnu Lora u Splitu. Iz vojarne predsjednik je potom automobilom prebačen do Spaladium Arene, gdje je odigrana utakmica. U Zagreb se također vratio helikopterom. U društvu predsjednika, na utakmici bila je i predsjednica Mađarske Katalin Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Moćno oružje /

Blackhawk helikopteri koristit će se i u civilne svrhe: Hrvatska je kupila još dva koji uskoro stižu

Image
Moćno oružje /

Blackhawk helikopteri koristit će se i u civilne svrhe: Hrvatska je kupila još dva koji uskoro stižu

Je li i ona bila s Milanovićem u Black Hawku, ili je do Splita stigla automobilom nije poznato. Iz Ureda predsjednika nisu odgovorili na upit Jutarnjeg lista zbog čega je predsjednik ovaj put zamijenio ruski helikopter američkim. Inače, svi letovi predsjednika vojnim helikopterima klasificirani su oznakom tajnosti. Prema proceduri koja se sada primjenjuje, zapovijed za korištenje materijalnih sredstava za potporu predsjednika Republike potpisuje načelnik Glavnog stožera admiral Robert Hranj. Hrvatska je od SAD-a nabavila četiri Black Hawk helikoptera, ukupne vrijednosti 138 milijuna dolara, od kojih su dva američka donacija. Osnovna im je namjena prijevoz ljudi i opreme, a mogu prevesti do 11 putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo