u Zemuniku / Milanović o gorivu: 'Vlada je i ranije mogla fiksirati cijene goriva, no bolje ikad nego nikad'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

'Benzin neće biti jeftin više nikad, a neko vrijeme ćemo se morati naučiti da će koštati malo više...'

20.6.2022.
16:50
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

"Vlada je i ranije mogla fiksirati cijene goriva, no bolje ikad nego nikad, ali bilo je razloga za kalkuliranje", rekao je u ponedjeljak predsjednik Republike Zoran Milanović komentirajući današnju odluku vlade o fiksiranju najviših maloprodajnih cijena osnovnih goriva.

"Pa, bolje ikad nego nikad. Vlada je to mogla napraviti i ranije, ali bili su neki razlozi zbog kojih bih i ja, da sam na njihovom mjestu, kalkulirao. Sada ih više nema, euro je manje-više siguran i prema tome kako god se bude djelovalo dobro je dok ovaj val skupoće ne prođe", rekao je Milanović zamoljen za komentar vladine mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako smo već viđali sadašnju razinu cijena nafte. 

Image
pred vojnim pilotima /

Milanović u Zemuniku: Kako će objasniti da Ukrajina i Moldavija mogu biti kandidati za EU, a BiH ne može?

Image
pred vojnim pilotima /

Milanović u Zemuniku: Kako će objasniti da Ukrajina i Moldavija mogu biti kandidati za EU, a BiH ne može?

"Dok rat (u Ukrajini op.ur.) ne završi i dok se stvari ne smire, možemo očekivat da taj rast neće stati. Benzin neće biti jeftin više nikad, a neko vrijeme ćemo se morati naučiti da će koštati malo više", rekao je predsjednik Milanović koji je danas prisustvovao dodjeli letačkog znaka vojnog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kadetima 26. naraštaja u Vojarni pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je u ponedjeljak odlučila fiksirati najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama.

Tako će litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama koštati 13,08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 bit će 13,50 kuna po litri. Plavi dizel koštat će najviše 9,45 kuna po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladina uredba kojom se omogućavaju te cijene primjenjuje se od sutra. Vrijedit će dva tjedna i ne odnosi se na premium goriva. Da Vlada nije reagirala, benzin bi od sutra koštao 14,57 kuna, dizel 14,06 kuna, a plavi dizel 10,93 kune, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Kazao je i da su zahvaljujući svim dosadašnjim vladinim mjerama cijene benzina niže za 2,45 kuna, dizela 3,56 kuna, a plavog dizela za 2,38 kuna po litri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo