na Korčuli / Milanović o Schmidtu: 'Meni, predsjedniku članice EU, kaže da sam ga uvrijedio. Dobrodošao u svijet odraslih!'

Image

U svom govoru predsjednik se osvrnuo i na otvaranje Pelješkog mosta

28.7.2022.
12:26
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule u prigodi Dana Grada.

Predsjednik je održao prigodni govor te je obišao korčulansku Lođu na Obali dr. Franje Tuđmana i izložbu "Korčulanska drvena brodogradnja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom govoru predsjednik se osvrnuo i na otvaranje Pelješkog mosta.

"Most je sada tu i on će imati svoj promet. Možda je nekoliko spekulanata zaradilo na zemljištima, možda nije. On služi ljudima i imat će stope i gustoću prometa koji ni po kojem ekonomskom prometne zahtjeve Europe. Taj most je puno više od prometnog koridora i hrpe čelika i betona", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nakon sjednice HDZ-a /

Plenković o BiH: 'Zgrozio me Izetbegović, a na Schmidta su sigurno utjecale i prijetnje'

Image
nakon sjednice HDZ-a /

Plenković o BiH: 'Zgrozio me Izetbegović, a na Schmidta su sigurno utjecale i prijetnje'

Dodao je da Korčuli treba zračna luka, no to je veliki izazov.

Usporedio je Krk na kojem mu majka provodi vrijeme i na kojemu je on provodio odmore godinama, s vremenom prije i nakon mosta. "To je bilo moglo bi se reći siromašan kraj, ali nije zaostao. No kada je došao most i otok se promijenio. Nekretnine su poskupjele, ne puno. Narastao je broj stanovnika. Otok je prazan kada nije ljeto", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši otoci su rajski prostor. Krk se zapravo nije previše promijenio. Da Korčula ima most ne bi se puno promijenilo", dodao je.

"Jako mi je drago što je Pelješki most tu. Puno se na tome radilo. Super i sjajno. Međutim i dalje se pitam koliko treba do Vela Luke. Čini mi se i dalje nego da voziš do Cavtata , najjužnije općine u Hrvatskoj. Taj ekskluzivitet je zadržan", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoje posljednje izjave oko BiH i o tome kako most nije građen nikome u inat i u tome nema pakosti i zloće.

"Međutim, slušamo ovih dana dosta ratoborne izjave bošnjačkih i muslimanskih stranaka i iskreno ne vjerujem da smo došli do toga da se prijeti oružjem i dronovima. Da se radi o sinu čovjeka kojeg je Tuđman odlikovao jednim od najviših redova koji Hrvatska može dati, a ovaj to je i prihvatio. A njegov sin 26 godina kasnije priča gluposti. Mislio sam da taj most spaja, no sada više ne znam što mislim", istaknuo je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon govora slijedila su pitanja novinara.

O najnovijim uhićenjima USKOK-a

Novinari su upitali Milanovića o najnovijem uhićenjima USKOK-a, on je samo kratko komentirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su lopine. Sustav nacionalne sigurnosti nije ugrožen zbog takvih, nego zbog izjava iz BiH. To me više brine. Izetbegović 'zvecka oružjem', a ne ova uhićenja. Ovo što se valja u BiH, divlja se i prijeti i politički se ugrožava jedan narod", naglasio je predsjednik".

"Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina nego BiH", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ili će se situacija u Ukrajini smiriti, ili će se kineski predsjednik dogovoriti nešto s Putinom i Bidenom. EU se ništa neće pitati, mene i Plenkovića neće ništa pitati", kaže Milanović. 

"To jesam li se rukovao s Plenkovićem nije vijest, nego ovo što se događa u Bosni", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o smjernicama Vlade o uštedi energije rekao je da ako ćete staviti klimu na 25, onda ju radije prodajte Romima da je odnesu i naprave profit na tome.

"Onda ju isključi. Klima ne radi na 25. Čim padne kiša nakon Gospe, te mjere više ne vrijede", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije ovo kritika Filipovića, jer što on tu može, sigurno je mislio dobro. Ili će se rat u Ukrajini riješiti ili neće, a na nama je da riješimo probleme svog naroda", dodao je.

Komentirao je Visokog predstavnika Schmidta koji je izjavio da ga je Milanović uvrijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj Uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt", rekao je Milanović i dodao da se njega vrijeđa na dnevnoj bazi.

"Ja nemam godišnji odmor", odgovorio je Milanović na pitanje o tomu hoće li ići na godišnji.  "Sada sam na Hvaru jer je tako lakše i manje komplicirano jer stalno sam negdje. Danas tu, sutra Imotski, pa Alka, pa Benkovac.. tako je jednostavnije. Nisam bio na ljetovanju od 2007. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo