zanima ga što most misli o hasanbegovićevoj aferi / Milanović o novom skandalu ministra kulture: 'Nebitno je čija je to kapa, bitno je što je ispod nje'

'To je već šteta koja je načinjena Hrvatskoj, neće bit primljen nigdje u Europi. Potpuno je nebitno čija je to kapa, sad sam u situaciji da citiram Tuđmana koji je HOS nazivao crnokošuljašima, no ni to nije bitno. Bitno je što je ispod kape, a zbog toga nikada nije smio postati ministar', rekao je šef SDP-a

11.2.2016.
17:49
VOYO logo

Predsjednik SDP-a ZoranMilanović u Makarskoj je komentirao najnoviji skandal ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zbog kontrovezne fotografijena kojoj pozira s kapom nalik ustaškoj.

"To je već šteta koja je načinjena Hrvatskoj, neće bit primljen nigdje u Europi. Potpuno je nebitno čija je to kapa, sad sam u situaciji da citiram Tuđmana koji je HOS nazivao crnokošuljašima, no ni to nije bitno. Bitno je što je ispod kape, a zbog toga nikada nije smio postati ministar", rekao je šef SDP-a dodajući kako ga najviše zanima što Most misli o ministru kulture jer se još nisu oglasili po tom pitanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da je Hasanbegovića stid ili se samo grčevito drži za ministarsku funkciju. Mene samo zanima što misle ljudi iz Mosta. Ja bi ga više cijenio da kaže "da, to sam ja", dodaje Milanović.

"Ne može on biti ustaša u 2016. godini. No, tu je apsolutno sve jasno, nije nikad smio postati ministar, to su marginalni i opasni stavovi", kazao je Milanović te nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što rade je da plaše Hrvate komunistima, Srbima, unutarnjim neprijateljima, sutra Židovima, s takvom strankom je nemoguće raspravljati. Dokle god nas uvjeravaju da je ustaški režim nešto dobro, takav čovjek ne može biti ministar ni u Italiji, ni u Švedskoj, ni u Nizozemskoj, čak ni u Poljskoj gdje je desnica na vlasti, može biti ministar samo u sadašnjoj Vladi i Hrvatskoj", komentirao je šef SDP-a

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović danas je, podsjetimo, rekao kako nikada nije ni na koji način bio apologet bilo kojega zločinačkoga režima, bio to ustaški režim ili komunistički režim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
savjest mu je čista /

Hasanbegović: 'Ja sam protiv svakog totalitarizma, a ovo je poprimilo ozračje linča i ludila'

Image
savjest mu je čista /

Hasanbegović: 'Ja sam protiv svakog totalitarizma, a ovo je poprimilo ozračje linča i ludila'

Hasanbegović: 'Ja sam protiv svakog totalitarizma, a ovo je poprimilo ozračje linča i ludila'

Podsjetimo, ministar kulture Zlatko Hasanbegović obratio se kratko medijima dva sata nakon završetka današnje sjednice Vlade, kada je najavljena njegova izjava za medije.  

Komentirao je jučerašnju naslovnicu tjednika Novosti i njegove tekstove objavljene u časopisu Nezavisna Država Hrvatska naglasivši kako se selektivne izjave izvučene iz konteksta koriste kao manipulacije te dodao da je njegova savjest čist. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada nisam ni na koji način bio apologet bilo kojeg zločinačkog režima, bez obzira bio to ustaški ili komunistički režim. Jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećeni hipotezom poraza nego i predstavljaju najveće moralno posrnuće hrvatskog naroda, čija sjena i dalje stoji nad Hrvatskom. Jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećeni hipotezom poraza, nego i predstavljaju posrnuće hrvatskog naroda, čija sjena i dalje stoji nad Hrvatskom", rekao je.

"Protiv bilo kakvog sam totalitarizma, protiv fašizma, antikomunizma. Pripadam Vladi utemeljenoj na demokratskom antifašizmu, antikomunizbu i antitotalitarizmu", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako su njegove izjave izvučene iz konteksta te da se njegovo ministarsko djelovanje treba suditi prema njegovom radu. 

"Savjest mi je čista u svakom smislu", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo