u Koprivnici / Milanović o pljački Ine: 'To je kao da netko proda televiziju mami da bi kupio dozu heroina'

Obraćanje predsjednika očekivalo se i u Zagrebu na dodjeli prvih časničkih činova kadetima 15. i 16. naraštaja Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman', no tamo je prisustvovao Hranj

1.9.2022.
17:54
VOYO logo

Predsjednik Republike, Zoran Milanović prisustvovao je otvorenju nove Osnovne škole "Podolice" u Koprivnici te se pritom prigodno obratio. Nakon toga stao je pred medije i dao izjavu.

Milanović je rekao kako je ovih dana dograđivao svoje znanje o Ini. Rekao je Ivica Petrović radio tamo, a danas je podstanar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dosta san znao o Ini i procedurama. To se ne da promijeniti dok je tako. Sve ostalo je i dalje nestvarno. Nemoguće je da čovjek koji radi za 4. stupanj
i plaću od 2000 eura da je on donosio odluke takve magnitude. To je nemoguće'', kazao je Milanović.

'Plin su dali šibicarima'

''Za to je sigurno znalo vodstvo kompanije. To su dečki iz Mađarske. Iz Mađarske ne znači ništa loše, oni su se izborili i radi što hoće. Naftu
su uzeli sebi, a plin su dali šibicarima. A te šibice uzrokuju požar'', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pita se gdje je logika da oni kupuju i preprodaju plin,.

''Kao netko kad ukrade televizor da bi si kupio dozu heroina'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da je to znalo puno ljudi, no ne zna je li došlo do Vlade. Komentirao je kako svi imaju do nekog dijela benefit sumnje, a on je sada narušen.

Na pitanje o smjeni direktora koji je bio izravno nadređen Škugoru, Milanović je rekao: ''Dotični gospodin za kojeg nisam zano da postoji do jučer, izgleda da je već bio degradiran, smjenjivan da bi se vratio na početnu poziciju. Netko je to tražio od Mađara. Ne možeš dobiti putni nalog u Ini, prema tome oni mogu samo gledati u stranu i praviti se da se to ne događa. Novac je enorman, čak i da nije bilo rata i napada na Ukrajinu, radi se o nevjerojatnim nesrazmjerima. Kad gledate koliko su se omastili, to je veća dobit nego što Pavao Vujnovac ima, to su nestvarni novci i ne mogu vjerovati da ih je podijelilo nekoliko šibicara. I tu se uključuje prvi čovjek odvjetništva… Ovo je strašan udar na profesiju i treba vidjeti čime se odvjetnici smiju baviti''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik smatra kako je ovo tema za Vijeće za nacionalnu sigurnost.

''Ja ne mogu dokazati, nisam HDZ-ovac, nemam dokaza, ne mogu upirati prstom u Plenkovića. Da je previše povezanih ljudi, da se stalno pojavljuju u tim pričama, to je točno. Nije moj posao da podržavam svaku riječ oporbe”, kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je rekao da država radi do neke točke i da nije idealno društvo gdje država kontrolira baš sve.

''Tog se trebamo plašiti, ali u ovakvim slučajevima država mora vidjeti. Prijenos vrijednih nekretnina nije nešto što smije biti ispod interesa državnih organa”, rekao  predsjednik i dodao da je lako dokazati odakle nekome novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za što je Plenković zaslužen? To je kao kad Roko Prč spašava nekretninu u Malom mistu pa mu kažu da ferma. Fermaj", rekao je Milanović.

Image
ČEKA SE KRAJ ISTRAGE /

MOL se oglasio nakon Plenkovićeve najave smjene Uprave INA-e. 'Bit će posljedica...'

Image
ČEKA SE KRAJ ISTRAGE /

MOL se oglasio nakon Plenkovićeve najave smjene Uprave INA-e. 'Bit će posljedica...'

'Svatko će se boriti sam za sebe'

Upitan kako će se sada pomoći građanima, rekao je kako sada nema pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema nikakve pomoći. Išlo se u jednu geopolitičku akciju s protivnikom koji je bio spreman na odricanja. S druge strane je Europa išla grlom u jagode. Na kraju će se svatko boriti sam za sebe", rekao je Milanović o nestašici plina u Europi.

Smatra kako je Škugora gurao netko dovoljno jak. To nije morala biti jaka osoba s vrha, netko tko se predstavio kao glasnik onog s vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki tjedan je nova afera. Dosta, fermaj više", rekao je.

''Nema tog novca, nešto će se ublažiti, ali ako računi budu veći koliko su već sada veći…'', rekao je predsjednik o mjerama pomoći koje Vlada priprema kako bi ublažila udar krize na građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko s ovim ima HDZ, a koliko ljudi koji su bliski Plenkoviću, koji su govorili da su njegovi glasnogovornici, a da on to nije znao? Možda nije zna, ali je i dalje odgovoran", kazao je Milanović.

Pita se zašto je Plenković najavljivao da će kupiti Inu ako je znao da to neće napraviti. Smatra kako je dogovoren kompromis - "Vi nama ne dirajte naftu, mi vama nećemo plin".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da nije o Ini razgovarao s Orbanom, nego su raspravljali o "većim stvarima, Rusiji, ratu u Ukrajini.

Milanović je rekao da kada bi Orbanu kazao da izruči Hernardyja ušli bi u sferu infaltilnog. Napomenuo je kako nikada nije bomardirao Hrvatsku i kako je ljetovao na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sam vjeran svojim porukama na Jadranu. Više Balatona, manje Jadrana i evo ga na Jadranu'', komentirao je.

Rekao je kako je u kontaktu sa svima za koje misli da bi bili dobri za Hrvatsku, a da s Vučićem to ne ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike