HDZ-ovci na tapeti / Milanović: 'Pitam HDZ ako ima neki natječaj za mlade ljude da se moj Ante Jakov javi. Savjetovat ću mu da se učlani u HDZ'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

'Nagađa se da je pismen i da zna hrvatski, ali to je još u fazi nagađanja', rekao je Milanović za ministra Grlića Radmana

4.2.2022.
12:50
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Ustanovu za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi“ u Rakitju te je održao sastanak s predstavnicima Ustanove i vodstvom Udruge Tigar 90/91 Rakitje.

Nakon toga komentirao je medijima akutalnosti i opet žestoko opleo po HDZ-ovcima koji ni njega, istina, prethodnih dana nisu štedjeli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Prvo se osvrnuo na slučaj predstojnika ureda premijera Zvonimira Frke Petešića i nekretnine koje koriste državni dužnosnici. 

"Frka laže"

"Ako netko ne živi u Zagrebu, ne bi trebao imati dodatni trošak života u Zagrebu, inače će svi dužnosnici biti Zagrepčanke i Zagrepčani kao Frka. Koji ne mogu svaki dan putovati sto kilometara i treba im osigurati smještaj", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, smatra da takav slučaj nije i predstojnika ureda premijera, Frke Petešića, koji je prijavio prebivalište u mjesto "babe i dida". 

"Samo Frka Petešić je to bezobrazno zloupotrijebio, a HDZ i Plenković ga brane. Svi drugi su uklopljeni u neke kriterije, čak i u ovoj Vladi. Ne mogu svi putovati. Njima treba osigurati smještaj, a njega nema toliko u držanim nekretninama. Osim za Baneta, Frku, tih par odlikaša, stan se unajmljuje na tržištu, a država plaća najam. To nije loše uređeno, osim što ima lopova koji imaju podršku premijera. To se nakon dva tjedna ne može drugačije nazvati, to je lopovluk. To je krađa", kazao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Frka laže da nije iz Zagreba. On je bio prijavljen u Zagrebu sedam godina. Dok nije došlo pitanje gdje će s kolekcijom krležijana. To je njegova kolekcija knjiga", dodao je. 

Grlić Radman i partizanski miner

Na pitanje da komentira izjavu ministra Grlića Radmana koji ga je rekao da se ponaša "kao partizanski miner mostova", Milanović je bio malo zbunjen: "Što je taj nesretnik rekao? Je li to itko razumio? Nagađa se da je on pismen i da zna hrvatski, ali to je još u fazi nagađanja, i da nije bruka za Hrvatsku samo takva. Rekao sam vam da ne zna hrvatski. Što to znači? Bezveze. I to on govori o partizanima... Čiji je otac bio komunistička budža u Sesvetama. I sad on meni govori da sam ja partizanski miner, diverzant. Da bar ima neke poetike u tome. Meni nije nitko bio u partiji 1989. I bolje partizanski nego četnički." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarao s Mesićem o BiH

Na pitanje što misli o građanskoj BiH, što je predložio bivši predsjednik Mesić, Milanović je rekao da je Mesić bio jučer kod njega, ali da ta ideja nažalost nije moguća. 

“Mi razgovaramo, ali ne mislimo isto. Građanska BiH ne da nije moguća nego nije u interesu Hrvatske. Status Hrvata mora biti status jednakopravnog, konstitutivnog naroda”, rekao je predsjednik i dodao:   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnje ponašanje bošnjačkog vodstva u Bosni i Hercegovini preuzelo je obrazac Slobodana Miloševića, njihovog krvnika, iz 1990. godine". 

Naglasio je da bitka za prava Hrvata u BiH ugrožena zbog ponašanja Plenkovića i "nepismenog" ministra vanjskih poslova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović smatra kako je pitanje BiH hrvatskoj vladi „nekakva rubna gnjavaža“, pa je kritizirao njezin pristup tom problemu. 

"Ova hrvatska diplomacija je naprosto šačica klimavaca i kukavica i ljudi koji su Hrvatskoj na sramotu", istaknuo je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne ide drukčije nego glasno. Ja se time nažalost bavim svaki dan, a (hrvatski premijer Andrej) Plenković se bavi lobiranjem u Bruxellesu i rješavanjem globalnih konflikata na ruskoj ploči. Samo naprijed s tim“, dodao je. 

O Ukrajini: "Gledat ću kao orao..."

Predsjednik kaže i kako može biti solidaran Poljskom i Ukrajinom, te da Rusija nije Putin i da s tom državom treba razgovarati umjesto huškati na rat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tome Hrvatska neće sudjelovati i gledat ću kao orao da Hrvatsku izvučem iz toga. Plenković i ovaj njegov ministar ne rade ništa. I kad mogu nešto napraviti, skupe prnje i pobjegnu", rekao je Milanović.

Ugovore o kupnji Rafalea nije htio komentirati jer je to povjerljivi dokument.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savjetovat ću sinu da se učlani u HDZ"

Imao je potrebu prokomentirati i poličkog tajnika HDZ-a Antu Sanadera, kojeg je nazvao političkim dinosaourom. 

"Bome, prije dva dana nagovoriše ga da komentira mene. Činilo se da mu je bilo malo neugodno, pa je govorio o nekakvim mojim konzultatntskim ugovorima. O čemu ti pričaš? O JANAF-u. Kakvom JANAFU? I onda je sav zamusan i mucav otišao. A evo, danas vidimo gdje je zaposlio sina - u vatrogasnoj zajednici koju vodi. Gdje će suza nek na oko. Još jedan HDZ-ovac. Ćaća sredio posao sinu. A gdje moj sin radi, za njega posla nema u Hrvatskoj, svi znaju tko je", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da je Sanaderova supruga svojedobno našla kraj svog auta smotuljak eura na parkiralištu trgovačkog centra i tek je na poziv policije vratila novac.

"I taj tip ima brk stat pred kamere i čitat' stvari koje su lažne i ponašat' se po obascu po kojem se svi oni ponašaju. Zaposlio je sina u svojoj firmi, državnoj firmi, a HDZ vodi državu. Pa pitam ako HDZ ima neki natječaj da prima mlade ljude, da se moj Ante Jakov javi. Ja ću mu savjetovati da se učlani u HDZ. Ako Plenković može biti predsjednik HDZ-a može i Ante Jakov Milanović biti savjetnik u HDZ-u", zaključio je na kraju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike