'šUPALJ KAO TIKVA' / Milanović: 'Ovaj HDZ je katastrofa, Karamarko je u SOA-i skrivio kaznena djela'

Šef SDP-a Zoran Milanović oštro se obrušio na HDZ rekavši kako nemaju više ideja niti duha. Također je komentirao smjenu Dragana Lozančića s čela SOA-e, ali i aferu ministra kulture Zlatka Hasanbegovića

13.2.2016.
18:13
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u razgovoru za Radio Dalmaciju rekao je kako je HDZ stranka koja je šuplja kao tikva, bez ideja i duha.

"Ovaj HDZ je katastrofa. Sanader je imao jednu sociopatsku devijaciju, ovo su ljudi koji pričaju o lustraciji, plaše ljude komunistima i Srbima. To je kad netko ostane prazan k’o tikva. HDZ više nema ideju, nema duh, nema pokretački duh. Hrvatska država je tu, sigurna, bolja nego ikad zahvaljujući nama, meni i mojim suradnicima", komentirao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako aktualna situacija sa zadržavanjem Zlatka Hasanbegovića u Vladi otežava Timu Oreškoviću povratak u Tevu nakon što napusti funkciju premijera.

"On je bio na daljinski upravljač iz Amsterdama. To je operacija Teve. To je lijepa karijera al’ nema veze s poslom premijera. Jedino još ne znam je li odgovorio na pitanje je li u Tevi imaju takvu koreografiju s onim crnim antifašističkim kapicama. To mu otežava život povratka u Tevu kad ova epizoda završi. Morat će objasnit tamo, ukoliko se vrati, korelaciju između antifašizma i crnu verziju jarmulke", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira aferu oko ministra kulture, odgovorio je: "To je loše, loš je poslovni potez, loše je za Hrvatsku. Više bi cijenio da kaže ono što misli. Dobro je da ide u Jasenovac, očito se zubima drži za ministarsku fotelju".

Milanović je naglasio kako on nije smijenio bivšeg čelnika SOA-e Josipa Buljevića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Buljeviću je tada istjecao mandat, a nije nastavio taj posao jer je nesposoban. S Lozančićem je druga stvar - on je doktor matematike i još nečega s Columbije, profesor, vrhunski profesionalac koji će dobiti posao koji poželi u tom nekom širokom fahu. A Buljevića je trebalo dati na disciplinski radi nekih nepravilnosti koje su se utvrdile. Buljević je čovjek malog srca, malih pluća", pojasnio je.

"SOA je uspješnija nego ikada, i to se vidi i po međunarodnim priznanjima i suradnji sa zapadnim službama. Ne sa bliskoistočnima. Dakle s Amerikancima, Nijemcima, Britancima. I to je čak i formalizirano našim članstvom u asocijacijama najvišeg reda. To je društvo kojem mi pripadamo. To nije špijunska družina Karavaso, Buljevića… to je jedan drugi svijet. Uostalom, vidjeli ste što je Karamarko radio dok je bio u SOA-i, zapošljavao Karamarkiće iz svog rodnog sela na jedan dan pa ih prebacivao… To su kaznena djela, lopovluk", upozorio je Milanović i dodao je i da je Lozančić bio na svadbi predsjednice Grabar Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o tome misli li da će pobijediti na unutarstranačkim izborima, Milanović je odgovorio pozitivno.

"Da, mislim da imam znanje, iskustvo i energiju", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo