susret na pantovčaku / Milanović: 'Ovo je za Hrvatsku mali veliki početak'. Macron: 'Prvi sam francuski predsjednik koji je posjetio Hrvatsku. Radi se o nepravdi'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Francuski predsjednik u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj

25.11.2021.
9:55
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prmio je francuskog predsjednika Emmanuela Macarona na Pantovčaku sa svim državnim počastima. 

Image

Dobro raspoloženje na Pantovčaku: Pogledajte tko je sve s Milanovićem dočekao Macrona

Image

Dobro raspoloženje na Pantovčaku: Pogledajte tko je sve s Milanovićem dočekao Macrona

Razgovor dvojice predsjednika trajao je oko sat vremena. Potom su dvojica predsjednika dali izjave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović je na početku rekao da mu je izuzetna čast da je ugostio Macrona. 

"Razgovarali smo o nabavci zrakoplova, to je velika stvar za Hrvatsku i strateški i financijski. Ali razgovarali smo i o zbivanjima u regiji i svijetu, Ukrajini i Bjelorusiji... Razgovore ocjenjujem odličnima. Iz ovog će slijediti strateška suradnja temeljem deklaracije koja će biti potpisana u Vladi. Ovo je za Hrvatsku mali, veliki početak, ovo je jedna ozbiljna promjena kojoj se radujemo", kazao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon službenog dijela izjave, Milanović je pojasnio što znače narančasti riboni koje su obojica predsjednika nosila na reverima. 

"Ovi riboni narančasti su nastali jutros. Čovjek kad stari, ustaje prerano. U 5 ujutro nakon druge kave, kaže moja supruga: Danas je svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama. I tako smo ove narančaste ribone iskrojili u pola sata. Jako sam sretan da se i francuski predsjednik ovome pridružio", rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macron je zahvalio na srdačnom dočeku i što ga je Milanović podsjetio na taj zajednički projekt.  

"Ponosan sam što sam prvi francuski predsjednik koji je posjetio Hrvatsku od osamostaljenja. Radi se o jednoj nepravdi jer je ovaj posjet simbol zapravo našeg prijateljstva i koliko su snažne veze između Hrvatske i Francuske," kazao je francuski predsjednik i nastavio: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnji službeni posjet, partnerstvo koje smo potpisali, mukotrpan rad naših ministara, učvrstit će našu bilateralnu vezu prema jednoj Europi obrane koja isto tako sudjeluje u NATO-u. Ova suradnja koju ćemo osnažiti je izuzetno važna za temu koja je pred nama, za temu Zapadnog Balkana, to je ono što će nam omogućiti da izradimo novu etapu na Zapadnom Balkanu. Znam da će nam vaše veze na Zapadnom Balkanu pomoći u tome. Ovaj posjet je sigurno novo poglavlje. Zahvalan sam vam na razgovoru i na onome što je pred nama”, poručio je Macron. 

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo