Podrška predsjednika / Milanović: 'Podržavam aktivnosti udruge Franak s ciljem da se sudske odluke dosljedno provedu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Poručio je da će se uvijek zalagati za poštivanje hrvatskih zakona i neovisnosti pravosuđa.

28.2.2020.
17:01
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je u petak da podržava aktivnosti udruge Franak s ciljem da se sudske odluke dosljedno provedu.

"Vidio sam da je udruga Franak uputila Europskoj središnjoj banci i Europskoj komisiji prijavu kojom nastavlja borbu za prava hrvatskih građana oštećenih zbog kredita u švicarskim francima. Budući da je kolektivna presuda u slučaju franak pravomoćna već dulje vrijeme, a brojni građani još nisu obeštećeni, podržavam aktivnosti udruge Franak s ciljem da se sudske odluke dosljedno provedu", napisao je predsjednik Milanović na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da će se uvijek zalagati za poštivanje hrvatskih zakona i neovisnosti pravosuđa.

"Biti na strani slabijih - a u ovom slučaju to su korisnici kredita u francima – nije samo moja dužnost, već prije svega jasan stav da ću se uvijek zalagati za poštivanje hrvatskih zakona i neovisnosti pravosuđa", istaknuo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Inače, parlamentarna stranka SNAGA i Udruga Franak izvijestile su u srijedu da su  poslale prijavu  Europskoj središnjoj banci i Europskoj komisiji, kojom se traži "konačno zaustavljanje nepoštena poslovanja hrvatskih banaka koje su prije 2013. ugovarale nepoštene kamatne stope te koje su osuđene u kolektivnom postupku zbog ugovaranja nepoštene valutne klauzule CHF". 

Rečeno je da "banke nakon pravomoćnosti presude u slučaju franak nisu prestale s naplatom anuiteta na temelju nepoštenih ugovornih odredaba o promjenjivoj kamatnoj stopi te nisu prestale primjenjivati tečaj CHF u kreditima koji nisu konvertirani, iako kolektivna presuda sadrži nedvojbeni izvršni dio koji glasi: "Zabranjuje se tuženim bankama takvo ili slično ponašanje ubuduće“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo