Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'OVO JE NAŠ SMJER'

Milanović predstavio program i poručio članstvu: 'HDZ ponovno prijeti konzervativnom revolucijom'

Aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović obratio se članovima stranke putem videa kojeg je objavio na svojoj Facebook stranici

Image

Zoran Milanović

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vijesti.hr/ 31.1.2016. u 13:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović objavio je svoj program pod nazivom 'Naš smjer', a članovima stranke obratio se putem videa kojeg je objavio na svojoj Facebook stranici. 

Image
iznenađenje iz zadra

Milanović i Komadina dobili konkurenta u utrci za šefa SDP-a: Dušan Polovina Lungo prijavio kandidaturu

"Želim se zahvaliti na velikog podršci koja me držala ovih osam godina. Upravo prije osam godina predložio sam da se predsjednika ili predsjednicu stranke bira po principu jedan član jedan glas i jako mi je drago da je taj demokratski standard u SDP-u postao norma ispod koje ne smijemo ići", rekao je Milanović na početku. 

"Ispred nas su izbori na kojima ćemo odlučiti o budućnosti naše stranke. Mijenjanjem SDP-a mijenjamo Hrvatsku, a to smo u ove četiri godine jasno pokazali. To je bio naš smjer, naš smjer za još jači SDP i jaku, demokratsku, modernu Hrvatsku", nastavio je u uvodu predstavljanja svog programa. 

"SDP-u koji želim nastaviti voditi potrebna je snaga i odgovornost u zaštiti građanskih standarda koje smo tek nedavno postavili. HDZ ponovno prijeti konzervativnom revolucijom. Vjerujem da s vama mogu obraniti i unaprijediti ono što zastupamo mi i slobodan svijet. Ovo je moja vizija budućnosti SDP-a i Hrvatske - odlučnost, borbenost, vizija, iskustvo, naš smjer", zaključio je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U uvodnom djelu programa, sastavljenog od petnaest točaka, Milanović je napisao da su zajedno preokrenuli negativne trendove u ekonomiji i društvu, zaustavili produbljivanje podjela na zaposlene i nezaposlene, na one koji daju i one koji uzimaju, na one koji duguju i one koji potražuju.

"Nije slučajno da našu politiku podržava više od 780 tisuća hrvatskih građana svih naraštaja. Više od 780 tisuća duša koje obvezuju da učinimo još više. Da ne sustanemo. Da ne odustanemo. Hrvatsku nismo opasali žicom. Naprotiv, rušili smo barijere predrasuda i širili prostor slobode. Otvarali smo  mogućnosti za svakoga i sve. Ali naš posao nije završen. Nad Hrvatskom se sad opet nadvija prijetnja podjele na građane prvog i drugog reda. Ponovno nas vuku u prošlost da bi nam ukrali budućnost".

Upravo se čita

Milanović navodi kako njegova programska stajališta sadrže neka važna pitanja o budućnosti SDP-a i Hrvatske: o zajedničkim vrijednostima, hrvatskoj ljevici, političkim pozicijama o ekonomiji, politici i društvu u 21. stoljeću.. Istovremeno, dodaje,  trebamo otvoriti podjednako široku stranačku raspravu o unutarnjoj organizaciji stranke i uvođenju novih elemenata izravne demokracije. Po tome prednjačimo i u Hrvatskoj i u regiji, ocijenio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zoran Milanovic Nas Smjer

Vijesti.hr/ 31.1.2016. u 13:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba