'OVO JE NAŠ SMJER' / Milanović predstavio program i poručio članstvu: 'HDZ ponovno prijeti konzervativnom revolucijom'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović obratio se članovima stranke putem videa kojeg je objavio na svojoj Facebook stranici

31.1.2016.
13:09
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović objavio je svoj program pod nazivom 'Naš smjer', a članovima stranke obratio se putem videa kojeg je objavio na svojoj Facebook stranici. 

Image
iznenađenje iz zadra /

Milanović i Komadina dobili konkurenta u utrci za šefa SDP-a: Dušan Polovina Lungo prijavio kandidaturu

Image
iznenađenje iz zadra /

Milanović i Komadina dobili konkurenta u utrci za šefa SDP-a: Dušan Polovina Lungo prijavio kandidaturu

"Želim se zahvaliti na velikog podršci koja me držala ovih osam godina. Upravo prije osam godina predložio sam da se predsjednika ili predsjednicu stranke bira po principu jedan član jedan glas i jako mi je drago da je taj demokratski standard u SDP-u postao norma ispod koje ne smijemo ići", rekao je Milanović na početku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred nas su izbori na kojima ćemo odlučiti o budućnosti naše stranke. Mijenjanjem SDP-a mijenjamo Hrvatsku, a to smo u ove četiri godine jasno pokazali. To je bio naš smjer, naš smjer za još jači SDP i jaku, demokratsku, modernu Hrvatsku", nastavio je u uvodu predstavljanja svog programa. 

"SDP-u koji želim nastaviti voditi potrebna je snaga i odgovornost u zaštiti građanskih standarda koje smo tek nedavno postavili. HDZ ponovno prijeti konzervativnom revolucijom. Vjerujem da s vama mogu obraniti i unaprijediti ono što zastupamo mi i slobodan svijet. Ovo je moja vizija budućnosti SDP-a i Hrvatske - odlučnost, borbenost, vizija, iskustvo, naš smjer", zaključio je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvodnom djelu programa, sastavljenog od petnaest točaka, Milanović je napisao da su zajedno preokrenuli negativne trendove u ekonomiji i društvu, zaustavili produbljivanje podjela na zaposlene i nezaposlene, na one koji daju i one koji uzimaju, na one koji duguju i one koji potražuju.

"Nije slučajno da našu politiku podržava više od 780 tisuća hrvatskih građana svih naraštaja. Više od 780 tisuća duša koje obvezuju da učinimo još više. Da ne sustanemo. Da ne odustanemo. Hrvatsku nismo opasali žicom. Naprotiv, rušili smo barijere predrasuda i širili prostor slobode. Otvarali smo  mogućnosti za svakoga i sve. Ali naš posao nije završen. Nad Hrvatskom se sad opet nadvija prijetnja podjele na građane prvog i drugog reda. Ponovno nas vuku u prošlost da bi nam ukrali budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović navodi kako njegova programska stajališta sadrže neka važna pitanja o budućnosti SDP-a i Hrvatske: o zajedničkim vrijednostima, hrvatskoj ljevici, političkim pozicijama o ekonomiji, politici i društvu u 21. stoljeću.. Istovremeno, dodaje,  trebamo otvoriti podjednako široku stranačku raspravu o unutarnjoj organizaciji stranke i uvođenju novih elemenata izravne demokracije. Po tome prednjačimo i u Hrvatskoj i u regiji, ocijenio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanovic Nas Smjer

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike