Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TKO JE U PRAVU?

Milanović pritišće Vladu, zbog Đerek bi, kaže, trebali pasti. Plenkovićevi ministri, ali i stranačke kolege uzvraćaju, premijer šuti

Predsjednik je prokomentirao Đerek pa preko Frke Petešića stigap sve do Ukrajine

Image
Foto: RTL Danas
Andrijana Čičak Božić/ 1.2.2022. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednika republike posebno je oduševila izložba Kopač koju je danas obišao, a baš kao i umjetnik čija je djela gledao ponovno je odbacio standardne i konvencionalne forme komunikacije. Na meti Zorana Milanovića je Plenkovićeva Vlada, koja bi, kaže, ako se optužbe zviždačice Maje Đerek pokažu istinite trebala pasti. A ponovno se dotaknuo stanja u Ukrajini.

Što govori Milanović vjerno prate i u Rusiji, RTL-ov intervju prošli tjedan prenijela je i globalna televizijska postaja Russia Today, inače provladin medij, a našao se čak i u top pričama.

No, nije Ukrajina hrvatski problem, kaže predsjednik, već Plenkovićeva korumpirana Vlada, pa se nadovezao na optužbe zviždačice, bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek. Njegov stav o padu Vlade zbog tog slučaja ne dijeli HDZ-ov Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika.

Image
vanjska politika

Ruski mediji oduševljeni su Milanovićem: Citiraju njegove izjave u vezi Ukrajine na RTL-u

Image
vanjska politika

Ruski mediji oduševljeni su Milanovićem: Citiraju njegove izjave u vezi Ukrajine na RTL-u


"Pad vlade, zbog čega? Ništa drugo tu ne vidim već pokušaj pritiska na neovisna državna tijela", rekao je. 

Jedini je to odgovor iz HDZ-a, no predsjednik ne odustaje. "Imate predsjednika Sabora koji zivka tada državnog tajnika, sada glavnog tajnika HDZ-a Plenkovićevog prijatelja koji su zajedno odrasli, stan do stana, znam jer četiri stana od toga moja je familija.
Šta je to? Jel to posao predsjednika Sabora?", pita predsjednik. 

U HDZ-u odgovaraju da je. Bačić je upitan mogu li građani samo tako doći do njega, a kaže: "Ja sam tijekom dana primio nekoliko pisama od ljudi koje ne znam i rekao sam tajniku u klubu da uputi na one adrese koji su građani tražili".

Milanović se osvrnuo i na sumnje ministra Banožića tko stoji iza zviždačice Maje Đerek dok Banožić, upitan s kim je u sukobu govori: "Znate s kim sam u sukobu mjesecima". Ipak, ne odgovara je li u pitanju predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču


"Nikad čuo za nju, zašto to radi, možda radi za SDP, možda Most, možda za mog potrčka Ninu Raspudića", nastavlja pak predsjednik koji smatra da je to posao za DORH, a osla u Banskim dvorima ima i za policiju, kaže.

"Ministar unutarnjih poslova koji pazi na svoje noge i što govori jučer mora braniti pred hrvatskom javnošću činjenice koje su neumoljive šefa kabineta premijera koji je lažno ispunio prebivalište, policija bi ga trebala po službenoj dužnosti prijaviti", navodi. 

Ovako je slučaj Frka-Petešić jučer objasnio Davor Božinović. "Ukoliko je nešto propustio nije veliki krimen, to je regulirao, čovjek koji je dane i noći proveo u razgovorima i pregovorima da Hrvatska dobije borbene zrakoplove". 

"Ja te pitam jedno, ti odgovaraš drugo, nije silovao, nije pljačkao ali i dalje je lopina", nastavlja predsjednik.

Upravo se čita

Image
rekonstrukcija krvavog pokolja

Dok je sijao smrt po Cetinju, obavio je čak tri telefonska poziva. Koga je sve zvao masovni ubojica?

Ipak, na ove napade na svoju Vladu i bliske suradnike, premijer je odlučio i dalje šutjeti. 

Andrijana Čičak Božić/ 1.2.2022. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA JUGU ZEMLJE

Dva zrakoplova MiG-21 presrela civilni avion koji je ušao u hrvatski zračni prostor

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba