TKO JE U PRAVU? / Milanović pritišće Vladu, zbog Đerek bi, kaže, trebali pasti. Plenkovićevi ministri, ali i stranačke kolege uzvraćaju, premijer šuti

Image
Foto: RTL Danas

Predsjednik je prokomentirao Đerek pa preko Frke Petešića stigap sve do Ukrajine

1.2.2022.
19:00
RTL Danas
VOYO logo

Predsjednika republike posebno je oduševila izložba Kopač koju je danas obišao, a baš kao i umjetnik čija je djela gledao ponovno je odbacio standardne i konvencionalne forme komunikacije. Na meti Zorana Milanovića je Plenkovićeva Vlada, koja bi, kaže, ako se optužbe zviždačice Maje Đerek pokažu istinite trebala pasti. A ponovno se dotaknuo stanja u Ukrajini.

Što govori Milanović vjerno prate i u Rusiji, RTL-ov intervju prošli tjedan prenijela je i globalna televizijska postaja Russia Today, inače provladin medij, a našao se čak i u top pričama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije Ukrajina hrvatski problem, kaže predsjednik, već Plenkovićeva korumpirana Vlada, pa se nadovezao na optužbe zviždačice, bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek. Njegov stav o padu Vlade zbog tog slučaja ne dijeli HDZ-ov Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika.

Image
vanjska politika /

Ruski mediji oduševljeni su Milanovićem: Citiraju njegove izjave u vezi Ukrajine na RTL-u

Image
vanjska politika /

Ruski mediji oduševljeni su Milanovićem: Citiraju njegove izjave u vezi Ukrajine na RTL-u


"Pad vlade, zbog čega? Ništa drugo tu ne vidim već pokušaj pritiska na neovisna državna tijela", rekao je. 

Jedini je to odgovor iz HDZ-a, no predsjednik ne odustaje. "Imate predsjednika Sabora koji zivka tada državnog tajnika, sada glavnog tajnika HDZ-a Plenkovićevog prijatelja koji su zajedno odrasli, stan do stana, znam jer četiri stana od toga moja je familija.
Šta je to? Jel to posao predsjednika Sabora?", pita predsjednik. 

U HDZ-u odgovaraju da je. Bačić je upitan mogu li građani samo tako doći do njega, a kaže: "Ja sam tijekom dana primio nekoliko pisama od ljudi koje ne znam i rekao sam tajniku u klubu da uputi na one adrese koji su građani tražili".

Milanović se osvrnuo i na sumnje ministra Banožića tko stoji iza zviždačice Maje Đerek dok Banožić, upitan s kim je u sukobu govori: "Znate s kim sam u sukobu mjesecima". Ipak, ne odgovara je li u pitanju predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Nikad čuo za nju, zašto to radi, možda radi za SDP, možda Most, možda za mog potrčka Ninu Raspudića", nastavlja pak predsjednik koji smatra da je to posao za DORH, a osla u Banskim dvorima ima i za policiju, kaže.

"Ministar unutarnjih poslova koji pazi na svoje noge i što govori jučer mora braniti pred hrvatskom javnošću činjenice koje su neumoljive šefa kabineta premijera koji je lažno ispunio prebivalište, policija bi ga trebala po službenoj dužnosti prijaviti", navodi. 

Ovako je slučaj Frka-Petešić jučer objasnio Davor Božinović. "Ukoliko je nešto propustio nije veliki krimen, to je regulirao, čovjek koji je dane i noći proveo u razgovorima i pregovorima da Hrvatska dobije borbene zrakoplove". 

"Ja te pitam jedno, ti odgovaraš drugo, nije silovao, nije pljačkao ali i dalje je lopina", nastavlja predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na ove napade na svoju Vladu i bliske suradnike, premijer je odlučio i dalje šutjeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo