čekaju se konzultacije / Milanović priznao kako je kadrovsko ekipiranje gotovo

Image

Predsjednik SDP-a i prvi čovjek Kukuriku koalicije Zoran Milanović poručio je u petak kako je proces kadrovskog ekipiranja nove vlade gotovo u potpunosti je dovršen, a mandat će od predsjednika Republike dobiti nakon konzultacija.

9.12.2011.
17:26
VOYO logo

Proces kadrovskog ekipiranja nove vlade skoro u potpunosti je dovršen, poručio je u petak predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

"Nije, ali skoro u potpunosti je", odgovorio je Milanović na pitanje novinara je li dovršen proces kadrovskog ekipiranja nove vlade, za koji, rekao je, postoji opravdan interes javnosti, ali je novinare zamolio da 'koliko je to moguće ne sastavljaju vladu'.

Također je napomenuo da stranke Kukuriku koalicije surađuju već dvije i pol godine, ali da je ta suradnja strogo formalizirana zadnjih pola godine, od potpisivanja koalicijskog sporazuma na temelju kojega su SDP, HNS, IDS i HSU izašli i pobijedili na izborima.

Naglasio je kako se još od Kastva u koaliciji razgovara o svim važnim stvarima, pa tako i o strukturi nove vlade te kadrovima.

"To nam je sada, kao jednoj koaliciji, nakon izbora manja briga, a veća briga su one sadržajne, supstancijalne stvari, koje se tiču vođenja države, strukture potrošnje, proračuna, prihoda, rashoda. S te strane nam je lakše, s ove druge teže", rekao je Milanović, ne želeći komentirati koji će SDP-ovi kadrovi sjediti u njegovoj vladi.

Upitan kada očekuje mandat za sastavljanje vlade, odgovorio je da će se to dogoditi kada ga predsjednik Josipović pozove na konzultacije, odnosno, nakon konzultacija.

Novu će vladu, poručio je, oformiti što prije, također poštujući Ustav i zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo