imaju najmanje 64 zastupnika / Milanović: 'Volja naroda su novi izbori! HDZ kaže da imaju većinu? Ok, neka je pokažu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan da komentira HDZ-ove tvrdnje kako su oni skupili dovoljno potpisa za opoziv Oreškovića, Milanović je samouvjereno odgovorio: 'Ok, neka ih pokažu'

10.6.2016.
12:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović kazao je danas u Saboru kako računaju na više od 64 zastupnika te poručio kako su novi izbori volja hrvatskog naroda. 

Image
BROJNA IZNENAĐENJA /

RTL anketa: naše ekskluzivno istraživanje došlo je svome kraju - provjerite kako bi danas izgledao novi saziv Sabora!

Image
BROJNA IZNENAĐENJA /

RTL anketa: naše ekskluzivno istraživanje došlo je svome kraju - provjerite kako bi danas izgledao novi saziv Sabora!

"Ovo je trenutak istine, znat ćemo tko ima kakve motive u idućih nekoliko dana. 70 posto građana i više je za izbore i tu volju treba poštivati zbog interesa naroda, ali i države. Imat ćemo i više nego dovoljno potpisa.  Imat ćemo dovoljno potpisa, taman toliko dovoljno i više nego što je dovoljno da o zastupnicima Mosta u tom trenutku ovisi hoće li učiniti ono nužno ili će dopustiti da ih HDZ što najavljuju čerupa iz dana u dan i da im otima ljude. To je na njima, to je pitanje njihove savjesti, odgovornosti, vjere u vlastitu snagu da na izborima ponovno izbore neku podršku. Ovo je vrijeme koje smo već vidjeli kako se HDZ-ovci ponašaju 2011. godine, dakle, s onim pipcima koje imaju u represivnom aparatu, nemaju puno, oni su skloni dizati lažne policijske prijave protiv istaknutih opozicijskih prvaka. To smo vidjeli 2011. - Mršića, Obersnela, Piculu, dakle, tim ljudima ne treba vjerovati ništa", istaknuo je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović tvrdi kako će imati i više nego dovoljno potpisa za raspuštanje Sabora.

"Računam na više od 64 zastupnika, a Mostom je preko 76 i što je zlo u tome? Da idemo na izbore? To je volja hrvatskog naroda i to što prije. Ja sam prije nekoliko dana rekao da je deveti mjesec zadnji rok, ali realno neodgovorno je ljude razvlačiti i tretirati ih kao laboratorijske miševe u eksperimentu koji bi trajao do devetog mjeseca. Dakle, sve se to može ako ima dobre volje i savjesti učiniti vrlo brzo, ja sam siguran da ima zastupnika koji znaju da će se na izborima teško izboriti za novi saborski mandat, to su prije svega ova trojica odlikaša koji su otišli iz Mosta. Oni više ne mogu ući u Sabor i učinit će sve da se zubićima drže za saborske stolice", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira HDZ-ove tvrdnje kako su oni skupili dovoljno potpisa za opoziv premijera Tihomira Oreškovića, Milanović je samouvjereno odgovorio: "Ok, neka ih pokažu". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo