PORUKE IZ SLAVONSKOG BRODA / Milanović: 'Vrištat ćemo kao mala kornjača koja ne vrišti. Zanoktica Hrvata u BiH važnija mi je od cijele Finske'

Image
Foto: RTL

Upitan o stavovima oko Švedske i Finske, ističe kako sad tu ima još ruskih igrač

16.5.2022.
13:16
RTL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda prigodom Dana Grada i blagdana sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika Grada. Tom prilikom obratio se okupljenima pa govorio o slobodi.

"Nije božje sjeme da ti se samo da niti zahvalnica pročitana abecednim redom, za nju se treba izboriti. U slobodu se zadire", kaže pa ističe kako je to činila epidemija, a danas nešto drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje govori o tome kako "kada se veliki tuku, mali se odmiču od stola". "Trebamo biti nacija koja mora znati što ostvariti, ne pakosna, ne s figom u džepu ali spremna kada je nacionalni interes ugrožen djelovati svim sredstvima", kaže.

Govori dalje o EU fondovima i toj takozvanoj "europskoj poljoprivrednoj socijali" zbog koje, tvrdi, Hrvatska neće postati poljoprivredna velesila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo biti svjesni svijeta u kojem se nalazimo. On nije protiv Hrvatske, nije zao, nije dizajniran da nas uništi, ali ako se sami ne pobrinemo za sebe, nitko nas neće čuvati. Vrištat ćemo kao mala kornjača koja ne vrišti, ili žaba koju nitko ne shvaća ozbiljno, i naši interesi će biti gaženi, a da oni koji to čine toga uopće neće biti svjesni", ističe.

Image
povijesni zaokret /

SAD najavio da će ratificirati ulazak Finske u NATO prije kolovoza. I Kanada obećala brzi postupak

Image
povijesni zaokret /

SAD najavio da će ratificirati ulazak Finske u NATO prije kolovoza. I Kanada obećala brzi postupak

Što prijeti u BiH?

Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara. Upitan o stavovima oko Švedske i Finske, ističe kako sad tu ima još ruskih igrača. "Erdogan, on je isto Putinov igrač kao i ja. Turska ima problem sa Švedskom, mi nemamo ni sa Švedskom ni sa Finskom, imamo problem preko Save, ozbiljan. Turska se bori za svoje interese i dostojanstvo, ali je zanimljivo da reagiraju već sada. O ovome se priča ima mjesec dana", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada vidite kako se tretira Tursku koja ima delikatne odnose s Amerikom, Rusijom, Europom, onda vidite kako se tretira nas koji smo 23 puta manji. Kada bi bili jedinstveni i jednoglasni o ovoj temi, a nismo jer je HDZ talac Plenkovića i možda dvije tri osobe. Ja bih volio da me demantira, ali on pikira poslove u Bruxellesu. Nudi mu se svašta, a to ne može ako pisne kao ja. Onda mora biti, kako Gibonni kaže, slobodan od želja, a kada to nisi radiš kompromise na račun nacije koju predstavljaš. To se trenutno događa i bio sam jasan oko zaštite Hrvate u BiH od jednog bezobraznog kriminalnog zuluma. Željko Komšić vrijeđa Hrvatsku", ističe.

"Svašta se može reći o jaranu koji me zvao da govorim i ja sam došao. Mesić nije, ja jesam. Nisam išao jer mi je drag, nego jer me molio. Zaštitit ćemo državljane u BiH i to ne kao prije 30 godina oružjem. Pitajmo se što prijeti u BiH. Samo karijerne perspektive nekih ljudi. U Sarajevo ne dolazi Ursula nego Charles, to je Plenković uspio isposlovati za Hrvate. Sjajno, olimpijska medalja", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeme odluke se bliži, ja ne radim ovo za sebe. Zanoktica Hrvata u BiH mi je važnija nego cijela Finska. Htio bih jasnu poruku predstavnika Hrvata u BiH, ne samo Čovića, vide ima li smisla, interesa koristi ovog što guram, ili da prestanem. Ali odgovor mora biti jasno i gromko da ili ne, ovo nije natjecanje između premijera i mene. Dalje mogu samo ako oni jasno kažu da hoće", istaknuo je.

'Galopirajuće krivično djelo'

Govorio je dalje o ministru Banožiću pa rekao da će stalno ponavljati da je ministar soliticirao dvije osobe da počine kazneno djelo. Situacija u kojoj ministar imovine maltretira dvije osobe da postupe suprotno od onog kako se postupa. Ili mu treba uzeti poslovnu sposobnost ili ga treba utamničiti. ova poplava delikata i muljaža neće skrenuti moju pažnju da je ministra obrane čovjek koji se bavi kriminalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sabo je završio u zatvoru zbog snimke na kojoj prtlja s nekom sumnjivom damom, a ovaj nije ispitan. Sad je kao rekonstrukcija Vlade pa ništa ne vrijedi. Ne može tako", tvrdi.

On je po struci ništa, da je bar ima odvjetnike iz podzemlja koji će pravno podupirati njegove stavove, ajde bar nešto, ali on ništa. Ovo je pritisak i staje na odjeljku mog jezika, glasnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako ga Blinken zaobilazi, a pita se zašto ne dolazi Ursula, a dolazi Charles Michel.

'Jandroković je premijeru zabiti vile u leđa'

Nije htio ništa više komentirati oko Gordana Jandrokovića, ali kaže kako će premijeru "zabiti vile u leđa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i rast cijena, a do nestašice hrane, tvrdi, neće doći. Problem je pak za ljude koji žive od svoje plaće, a o njoj odlučuje netko tko ima plaću od 20.000 eura.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo