Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
posjetio motovun film festival

Milanović za RTL priznao: 'Ja sam ozloglašen u nekim stvarima, hoću se mijenjati'

Milanović je otkrio i koji mu je najdraži film te što misli o ''Generalu'' i populizmu, koji je tema ovogodišnjeg festivala

Petra Mlačić/ 23.7.2019. u 21:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Među poznatima koje smo danas sreli u Motovunu, uoči otvorenja filmskog festivala, bio je i bivši premijer i predsjednički kandidat Zoran Milanović.

''Lijepo mi je tu, a opet rijetko dolazim. Zadnji put sam bio 2007. Nije me trebalo dugo nagovarati. Naravno da je to neizbježno i da je dio kampanje", kazao je Milanović za RTL.

Nije htio previše riječi trošiti na političke teme.

''Ne želim ljude istraumatizirati kampanjom, ljeto je. Ja sam notorno poznat po nekim stvarima, i ozloglašen u nekim stvarima, mijenjat se hoću - u nekim stvarima. Malo, ali to sam ja. Imam 52 godine, imam ogromno iskustvo u državnim stvarima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zato smo ga upitali malo o filmovima. Kaže da ''Generala'', film o životu Ante Gotovine, još nije pogledao pa o njemu ne može ni govoriti.

''To je kao da vam govorim o Motovunu na račun razglednice snimljene prije 30 godina s dva kilometra. Vidio sam samo trailer, to je nedovoljno da bih išta rekao. Gotovinu znamosobno i ne znam koliko je sudjelovao u snimanju tog filma. Pretpostavljam da je nezahvalno da se filmovi snimaju s tako male vremenske distance, makar vjerujem da je vrlo afirmativan spram Gotovine.''

Upravo se čita

Image
optužen za plaćeništvo

Sutra počinje suđenje Hrvatu zarobljenom u Ukrajini, prijeti mu smrtna kazna. Hrvatska ne može ništa

Nije još pogledao ni ''Dnevnik Diane Budisavljević'' o ženi koja je spašavala djecu iz logora NDH, a koji je na Pulskom festivalu osvojio čak tri važne nagrade. Kako kaže nažalost neće imati vremena da ga pogleda u Motovunu, ali smatra da je ta ''priča pravo čudo''.

Milanović kaže da se ne smatra filmašem, ali da voli gledati filmove. Kao jedan od onih koji su ga obilježili ističe  - Blade Runnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Blade Runner mi je bio genijalan film, '83. sam ga gledao na terasi kina Zagreb, pobjegli smo s nastave, na  kraju sam ga gledao sam, ostali su otišli na neko treće mjesto. Nisam previše gledao SF, ali taj film je i dan danas za mene vrhunac produkcije i estetike za to vrijeme."

Tema ovogodišnjeg Motovun film festivala je populizam, a evo što Milanović o njemu misli: ''Uvijek je bio tu i on sam po sebi može biti simpatičan, ali kad je sljubljen s mržnjom i predrasudama, onda to nije populizam nego mržnja prema drukčijem, nepoznatom. Ima populista koji su komični, koji su ideološki neodređeni kao prazna tikva, bez boje i okusa kao sveta vodica, ali ima i onih koji su hejteri. Postoje u Europi pokreti i stranke koji su hejteri'.

Petra Mlačić/ 23.7.2019. u 21:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
spašavanje turista

Gotova potraga za Slovenkom u BiH. Pronađena mrtva na istom mjestu gdje je prošle godine spašena

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba