PROZVAO SABORSKU VEĆINU / Milanović žestoko: 'Pokušavaju održati zatečeno stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Saborska žeton-većina neće izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju sam predložio, poručio je Milanović

19.3.2021.
15:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović na Facebooku se osvrnuo na glasovanje u Saboru u kojem je većina odobrila potez predsjednika Sabora da njegov prijedlog predsjednice Vrhovnog suda Zlate Đurđević ne stavi na dnevni red. 

"Danas je u Saboru grčevitom obranom statusa quo i nedodirljive sudačko pravosudne klike nastavljena Hadezeova opstrukcija promjena u hrvatskom pravosuđu. Ovoga puta valjalo je legalizirati diktatorski ispad predsjednika Sabora, koji je samovoljno i samovlasno odlučio da prijedlog promjena neće uvrstiti na dnevni red, uzurpirajući pravo da umjesto Sabora on odlučuje o, naglašavam, zakonitosti podnesenog prijedloga. Još jednom, zakonitosti, a ne poslovničkoj usklađenosti. To pravo ima jedino Hrvatski sabor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj uzurpaciji podržala ga je skoro čitava vladajuća većina, a u pomoć su, zlu ne trebalo, priskočili i jataci. Nitko ne može biti kažnjen za izrečeno stajalište ili glas koji je dao u Saboru. Međutim, za korupciju može. Stoga, pozivam cijelu javnost da pomno prati kakvu će nagradu od vladajućih dobiti ti jataci, njihova rodbina i svi s njima povezani ljudi. Jeftinim zakonskim smicalicama, u suradnji s kumovima iz Ustavnog suda, nadljudskim naporima pokušavaju održati zatečeno stanje, stanje loše i neodrživo. Stanje hadezeovog pravosuđa u kojemu suci arče i banče s ljudima kojima sude. 

Image
vraćeno na doradu /

Većina u Saboru stala iza Jandrokovića koji Milanovićev prijedlog nije stavio na dnevni red

Image
vraćeno na doradu /

Većina u Saboru stala iza Jandrokovića koji Milanovićev prijedlog nije stavio na dnevni red

Pred nama su još mjeseci. Saborska žeton-većina neće izbjeći konačno očitovanje i sud o osobi koju sam predložio i iza koje ću stajati, neovisno o neustavnim, neinteligentnim smicalicama kojima se služe, zato jer trenutačno mogu. U tome je sva bit i jedini scenarij ove farse. Ja sam za promjene, koliko god one male bile. Od nečega treba početi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod kaže da se riba čisti od repa, ali da smrdi od glave. Ovu ćemo očistiti krećući od glave", stoji u objavi Zorana Milanovića na Facebooku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo