unutarstranačka bitka / Milanovićev smjer: 'Koga HDZ baš nikako ne želi za predsjednika SDP-a?'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjedni SDP-a Zoran Milanović u pismu nazvanom 'Naš smjer' zahvaljuje članstvu što su ga podupirali posljednjih sedam godina i naglašava kako su upravo oni bili njegova snaga. Također naglašava kako je spreman i dalje voditi stranku te pita: 'Koga HDZ baš nikako ne želi za predsjednika SDP-a?'

1.2.2016.
14:28
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjedni SDP-a Zoran Milanović objavio je danas na Facebooku pismo upućeno članovima stranke nazvano 'Naš smjer'. 

Bivši premijer ozbiljno je zakoračio u kampanju za ponovno osvajanje predsjedničke funkcije u SDP-u. Podsjetimo, protukandidati su mu Zlatko Komadina i Dušan Polovina Lungo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
iznenađenje iz zadra /

Milanović i Komadina dobili konkurenta u utrci za šefa SDP-a: Dušan Polovina Lungo prijavio kandidaturu

Image
iznenađenje iz zadra /

Milanović i Komadina dobili konkurenta u utrci za šefa SDP-a: Dušan Polovina Lungo prijavio kandidaturu

Milanovićevo pismo prenosimo u cijelosti:

'Dragi prijatelji, drugarice i drugovi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih sedam godina ujedinio sam sve relevantne političke snage razvojne Hrvatske. SDP predvodi ljevicu i lijevi centar, ljevije od nas nema relevantne političke organizacije.

Učinili smo mnogo. I želim da nastavimo zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno smo preokrenuli negativne trendove u ekonomiji i društvu. Zaustavili smo produbljivanje podjela na zaposlene i nezaposlene, na one koji daju i one koji uzimaju, na one koji duguju i one koji potražuju. Nije slučajno da našu politiku podržava više od 780 tisuća hrvatskih građana svih naraštaja. 

Više od 780 tisuća duša koje obvezuju da učinimo još više. Da ne sustanemo. Da ne odustanemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku nismo opasali žicom. Naprotiv, rušili smo barijere predrasuda i širili prostor slobode. Otvarali mogućnosti za svakoga i sve. Ali naš posao nije završen. Nad Hrvatskom se sad opet nadvija prijetnja podjele na građane prvog i drugog reda.
Ponovno nas vuku u prošlost da bi nam ukrali budućnost.

No, o budućnosti Hrvatske nema unaprijed namještenih pregovora. Čvrsto vjerujem da u Hrvatskoj 21. stoljeća ima mjesta za sve nas koji samo želimo pošteno živjeti od svog poštenog rada. Naša stranka, naš SDP, mora biti spreman da već sutra — doslovno sutra — nastavi dalje. Naš smjer je naprijed!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato sad gradimo još širi pokret za budućnost Hrvatske.

Želim nastaviti voditi središnju snagu tog pokreta i dugujem vam zahvalnost za podršku svih ovih godina. Posebice protekle četiri. Znam da nije uvijek bilo jednostavno stajati uz svaki potez Vlade. Braniti ga na poslu, u svom gradu i selu. Braniti ga kod prijatelja. Braniti ga od neprijatelja. I za mene samoga, bilo je teških odluka, ali bez toga nije moguća odgovorna politika koja želi mijenjati društvo. Odluke sam donosio, nisam se skrivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaša podrška držala me je i ohrabrivala svih tih godina. Od srca vam hvala!

Ovo je, dragi prijatelji, drugarice i drugovi, moja ponuda vjerodostojnog političkog putokaza članicama i članovima SDP-a, našim političkim saveznicima, i svim zainteresiranim ljudima. Mogao bih taj Naš smjer, prisjećajući se Ivice, nazvati i “tezama” na temelju kojih ćemo pristupiti zajedničkoj i širokoj programskoj raspravi u SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah poslije stranačke Konvencije, moramo krenuti u izradu naših programa za lokalne izbore.

Programski stavovi pred vama sadrže neka važna pitanja o budućnosti SDP-a i Hrvatske. Koje su to naše zajedničke vrijednosti? Tko smo mi, hrvatska ljevica? Koje su naše političke pozicije o ekonomiji, politici i društvu 21. stoljeća? Istovremeno, trebamo otvoriti podjednako široku stranačku raspravu o unutarnjoj organizaciji stranke i uvođenju novih elemenata izravne demokracije. Po tome prednjačimo i u Hrvatskoj, i u regiji. Većina vas slijedila me je kad sam uporno predlagao sustav “jedan član – jedan glas”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je da odemo korak dalje. Kako i koliko, odlučit ćete vi.

Tu sam, spreman služiti vam i dalje. Nudim vam sebe, svoju energiju i znanje. Borbenost. Rezultate naše Vlade i očekivanja naše Hrvatske. Na ovaj put krenuo sam vrlo mlad i relativno rano stekao značajno iskustvo. I osobno, i državničko. I pretočio ga u sposobnost okupljanja svih progresivnih snaga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedništvo nam je danas, kako stvari stoje, potrebnije nego ikad.

Nema vremena za pitanja okrenuta prošlosti. Želim voditi naš SDP i zbog vašeg odgovora na samo jedno, jednostavno pitanje o budućnosti: koga HDZ baš nikako ne želi za predsjednika SDP-a? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš,
Zoran'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo