najpristupačniji također / Milanovićeva vlada se hvali: treća smo najpopularnija vlada na Facebooku u Europi

Image
Foto: Facebook: Vlada RH

Vlada na odlasku pohvalila se kako je u 2015. proglašena trećom najpopularnijom vladom na Facebooku u Europi, prema istraživanju agencije Burson-Marsteller

18.1.2016.
20:05
Facebook: Vlada RH
VOYO logo

"Prema istraživanju agencije Burson-Marsteller, Vlada Republike Hrvatske ima treću najveću Facebook zajednicu među europskim vladama", pohvalili su se Milanovićevi community menadžeri na Facebooku.

Istraživanje agencije Burson-Marsteller 'World Leders on Facebook' analiziralo je više od 500 Facebook stranica izvršne vlasti. Prema toj analizi, više od 145.000 Facebook korisnika prati aktivnosti Vlade, što čini treću najveću zajednicu na Facebook stranicama europskih vlada. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj građana koji prate rad Vlade kontinuirano raste, na tjednoj bazi više stotina građana odluči pratiti aktivnosti Vlade putem ove društvene mreže. Kako bi dodatno potaknula otvoren, transparentan i neposredan dijalog s građanima Vlada Republike Hrvatske otvorila je Facebook zid za sve građane koji pristupe stranici, ne samo za upite zajednice (page fans). Zid Vlade RH time je postao forum za razmjenu sugestija, kritika, mišljenja i stavovima kojemu je cilj povećati participaciju građana u političkim procesima", navodi se na web stranici Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto istraživanje međunarodne agencije, pokazalo je da je Vlada RH jedna od najpopularnijih i najpristupačnijih vlada, jer je po broju prijava lokacije putem pametnih mobitela (location checks-ins), druga najposjećenija vlada u Europi, te čak četvrta u konkurenciji vlada svijeta. 

"Istraživanje posebno ističe rad Odjela za online komunikaciju koji je u 2015. godini bio na raspolaganju građanima od 9 ujutro do čak 10 navečer i odgovorio na više od 8.300 upita građana. Facebook objave Vlade ukupno su dosegnule 29 milijuna pogleda, a u prosjeku je više od 5.500 članova zajednice svakodnevno na neki način imalo interakciju s Facebook stranicom Vlade", naglašavaju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo