NAJVAŽNIJI JE TEKST / Milanovićeve 'igre' rukama pri prisezi: Šeparović za RTL objasnio što se dogodilo

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prisega je odrađena u skladu s Ustavom i zakonom, istaknuo je predsjednik Ustavnog suda

18.2.2020.
12:57
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Najvažnije je da Zoran Milanović položio prisegu u skladu s Ustavom i zakonom, istaknuo je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović u razgovoru s RTL-ovim reporterom Borisom Miševićem odmah nakon inauguracije na Pantovčaku.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želim mu sve najbolje u obnašanju dužnosti i da se drži teksta prisege'', istaknuo je Šeparović, koji je kazao i da je Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica do ponoći.

Neki su primijetili da je Milanović imao lijevu ruku na Ustavu, ali ne i uzdignutu desnu ruku, no predsjednik Ustavnog suda je upozorio: ''Ruka nije propisana. Malo je zbrzao jedan dio koji sam ja trebao reći, ali to ništa ne mijenja, prisega je odrađena u skladu s Ustavom i zakonom jer je izrekao tekst propisan zakonom i to je najvažnije''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Milanović je svečano pred predsjednikom Ustavnoga suda prisegnuo za petog predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.

"Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana. Kao hrvatski državni poglavar, držat ću se Ustava i zakona, brinuti se za poštovanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Republike Hrvatske. Tako mi Bog pomogao", prisegnuo je Milanović na svečanosti u predsjedničkom Uredu na Pantovčaku, držeći ruku na Ustavu te je potpisao prisegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo