KRAJ SURADNJE / Miletić stranci Pametno: Poziciju Jakovčića ćemo prvo riješiti u IDS-u

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Pametno je objavilo da prekida suradnju s IDS-om jer oko "važnih društvenih događaja i pojava ne može pristati na kompromise"

31.8.2018.
12:15
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon svih događanja vezanih uz Uljanik razgovarali smo o poziciji Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, to je tema koju ćemo prvo riješiti u IDS-u, a onda ćemo se dalje dogovarati s partnerima, priopćio je u petak predsjednik IDS-a Boris Miletić, reagirajući na odluku stranke Pametno da prekine suradnju s IDS-om u stvaranju "Amsterdamske koalicije" zbog uloge Jakovčića u zbivanjima oko Uljanika.

>> Transfer novca za plaće u tijeku, radnici izašli na ulice: 'Ne damo Uljanik, nećemo Končara'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pametno je objavilo da prekida suradnju s IDS-om jer oko "važnih društvenih događaja i pojava ne može pristati na kompromise". Neprihvatljivo nam je da je Ivan Jakovčić primao novac od firme u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravan sukob interesa, poručili su.

"Isto kao što se mi moramo odrediti prema tom pitanju, tako Pametno mora odlučiti koji je njihov stav prema Istri, koju u svojoj podjeli Hrvatske ne vide kao zasebno regiju, što je nama, naravno neprihvatljivo", ističe Miletić u reakciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom odnosu postoje neke kompleksne teme koje partneri moraju riješiti ako misle nastaviti. Ne znam zašto su odlučili istupiti medijski kad smo u stalnom izravnom kontaktu. Valjda su procijenili da kao i mnogi drugi, mogu na teškoj situaciji s Uljanikom dobiti koji poen, ocjenjuje Miletić.

"Žao mi je zbog toga. Iako dijelimo iste vrijednosti, očito ne dijelimo isto kulturu dijaloga. Šteta, jer mislim da Hrvatskoj treba jaka i konstruktivna liberalna opozicija koja će se na pravi način suprotstaviti HDZ-u koji iz dana u dan radi sve veću štetu.  A IDS će vezano uz Ivana Jakovčića sigurno donijeti ispravnu odluku. I to brzo", poručio je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLAS: Dat ćemo priliku IDS-u da pitanje Jakovčića prvo riješi unutar stranke

Iz stranke GLAS u petak su izrazili žaljenje zbog odluke stranke Pametno o prekidu daljnje suradnje s potencijalnim partnerima na stvaranju tzv. "Amsterdamske" koalicije, te poručili kako  će dati priliku IDS-u da pitanje Ivana Jakovčića prvo riješi unutar stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Pametnog su jutros priopćili da zbog neslaganja oko Uljanika izlaze iz Amsterdamske koalicije koju su činili s GLAS-om i IDS-om. Neprihvatljivo im je to što je, kažu, IDS-ov europarlamentarac Ivan Jakovčić primao novac od tvrtke u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravni sukob interesa. 

Odlučili već na prvom problemu, odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Žao nam je što su kolege iz Pametnog donijele ovakvu odluku na prvom problemu koji je među partnerima nastao. Partnerski odnosi u koaliciji nemaju samo svijetle trenutke i često su bremeniti neslaganjima i različitim mišljenjima. Osim toga vrijednost stranaka u koaliciji je i u načinu na koji rješavaju međusobne probleme", poručili su iz GLAS-a u priopćenju.

Vezano za slučaj Uljanik i poziciju Ivana Jakovčića, ističu da je GLAS na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke otvorio pitanje kandidature Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, te su dogovorili kako će dati priliku IDS-u da to pitanje prvo riješi unutar stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislimo da je to korektno ako ste s nekim u partnerskom odnosu i vjerujemo da će kolege iz IDS-a donijeti ispravnu odluku", navode.

GLAS ostaje dosljedan na okupljanju oporbe lijevog centra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju da će u svom daljnjem političkom djelovanju i dalje biti dosljedna opozicijska stranka koja će nastaviti raditi na okupljanju oporbe lijevog centra, "jer samo uključivost svih oporbenih stranaka i njihovo okupljanje može predstavljati branu rastućem desnom radikalizmu i modelu ortačkog kapitalizma koji Hrvatsku vuku na dno Europske unije".

"GLAS ostaje otvoren i uključiv prema svima koji su spremni svoje interese potisnuti u drugi plan kako bi se Hrvatskoj omogućila šansa izbora boljih i održivih rješenja od politike koju predstavlja i simbolizira HDZ", ističu u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo