Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nadzirat će provedbu reformskog sporazuma

Milijan Brkić predsjednik Vijeća za suradnju, objavljena i imena Mostovih osam članova

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta koje treba nadzirati provedbu reformskog sporazuma, ali i predlagati kandidate za funkcije u tijelima vlasti uskoro bi trebalo krenuti s radom

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Vijesti.hr/ 29.1.2016. u 14:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista osnovali su najavljivano Vijeće za suradnju koje će nadzirati provođenje reformskog sporazuma kojeg su potpisali te rješavati eventualne probleme u vođenju državnih politika, ali i kadrovirati, odnosno predlagati kandidate za funkcije u tijelima vlasti.

U spomenuto Vijeće Most je predložio svojih osam članova, Domoljubna koalicija također osam članova, a postoji mogućnost da i Milan Bandić imenuje nekoga s obzirom da je i on potpisinik reformskog sporazuma s Domoljubnom koalicijom i Mostom.

Predsjednikom Vijeća za suradnju imenovan je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Domoljubna koalicija predložila je svojih osam članova, među kojima je četvero HDZ-ovaca i četvero predstavnika koalicijskih partnera HDZ-a.

Uz njega, predložen je i politički tajnik Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a i gradonačelnik Karlovca DamirJelić te Ivan Šuker, predsjednik kluba HDZ-a u Saboru. Od političkih partnera predloženi su: Ladislav Ilčić, šef Hrasta, Darinko Kosoro, šef HSLS-a, Ilija Ćorić, glavni tajnik HSS-a te Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mostovih osam članova vijeća su – predsjednik Kluba zastupnika Mosta Ivan Kovačić, poduzetnik i stručnjak za energetiku Ante Čikotić, zastupnica Ines Strenja Linić, zastupnik Miro Bulj, pravnik Dario Čehić, poduzetnici i članovi Nacionalnog vijeća Mosta Bruno Iljkić i Ladislav Turčinović te zastupnik Miroslav Šimić.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Vijesti.hr

Vijeće bi do idućeg četvrtka, kada je ponovna sjednica Vlade, navodno, moglo predložiti kandidate za zamjenike i pomoćnike ministara. Radi se o 110 ljudi, 20 je zamjenika ministara i oko 90 pomoćnika ministara.

Upravo se čita

Vijesti.hr/ 29.1.2016. u 14:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba